Checkpoint, locul in care se intalnesc pasionatii de board games

Comunitatile locale de gaming de orice fel au un club doar al lor, unde se organizeaza evenimente, seri tematice, turnee si concursuri. Checkpoint este locul unde pasionatii de board games, card games, video games, war games, miniaturi, role play sau comics se simt acasa.

Raul Racolta si Cosmin Achim sunt doi tineri clujeni pasionati de board games. Pentru ca in oras nu exista niciun club dedicat acestei comunitati, la inceputul anului cei doi au demarat un proiect extrem de asteptat de pasionatii de gaming. Mai precis, cei doi tineri au deschis Checkpoint, locul unde pasionatii de board games pot atat se se joace, sa socializeze, cat si sa isi achizitioneze jocurile preferate.

„Noi am gandit acest spatiu ca un loc de socializare, oamenii isi pot aduce jocuri si de acasa, nu trebuie neaparat sa le foloseasca pe cele de aici. E un spatiu in care ne intalnim, organizam evenimente, intalniri intre prieteni, seri tematice. Incercam in fiecare zi sa organizam intalniri tematice, vrem sa le propunem jucatorilor cate un eveniment in fiecare zi a saptamanii. Marti e seara jocurilor cu miniaturi, vineri e seara de carti, miercuri si joi sunt seri deschise, in care toata lumea isi poate aduce jocuri de acasa. Totul e gratuit, nu exista nicio taxa de participare”, explica Raul Racolta.

De exemplu, ieri a fost seara dedicata jocurilor cu miniaturi: „Ne-am strans surprinzator de multi si am jucat Warhammer 40.000 si Mars Attacks! Ne vedem martea viitoare cu acelasi chef de miniaturi. For the Emperor!”, scriu cei doi antreprenori pe pagina de Facebook a Checkpoint.

Pentru ca in tara sunt zeci de magazine specializate in comercializarea celor mai nou aparute jocuri, baietii de la Checkpoint nu incearca sa le faca concurenta, ci mai degraba sa le ofere comunitatilor locale un loc in care sa se simta bine.

„Organizam lansari pentru jocurile aparute, dar nu asta e prioritatea zero. Sunt cateva sute de pasionati de boardgames, iar comunitatea nu avea un loc de intalnire. Acesta e principalul motiv pentru care a aparut Checkpoint, o combinatie intre o cafenea, un magazin de jocuri si un club”, mai spune Raul.

In fiecare seara, la Checkpoint se strang in jur de 25 de pasionati de jocuri. Daca cei mai tineri au in jur de 14 ani, la intalniri sunt si adulti de peste 50 de ani. Clubul este situat in zona Pietei Mihai Viteazu, pe strada Constanta.
In seara aceasta este programata intalnirea „Board Games@Checkpoint”, iar sambata va avea loc prerelease de Fate Reforged.

Sursa foto: Facebook Checkpoint

Comentarii

Kovacs Tiberiu

14.01.2015 15:01

Mai exista un club numit Gamerz.pub, pe str.V. Babes, Nr.33A, in sediul Nera Et.I, specializat in jocuri electronice, cu console si campionate de jocuri

cipri

15.01.2015 07:37

Doar ca ala este bar, si daca mergi fara masca de gaze iesi intoxicat de-acolo datorita fumatorilor

Adrian

15.01.2015 15:12

Gamerz Pub din păcate nu a fost conceput pentru jocuri de societate. Pe lângă alte inconveniente, lumina este destul de slabă.

ILEANA

16.01.2015 17:47

COMENTARIILE DE MAI SUS SINT RAUTACIOASE  DEOARECE  BARUL GAMERZ.PUB ARE AER CONDITIONAT, CAMERA PENTRU NEFUMATORI SI ILUMINAT PUTERNIC DACA SE CERE.DE ASEMENEA SINT ACOLO SI OFERTE DE JOCURI DE SOCIETATE 

Adauga comentariu