CFR-ul merge după puncte la Chiajna, cu Cupa în braţe, dar zguduit de ancheta DIICOT

CFR Cluj luptă sâmbătă seară la Chiajna pentru puncte care o pot propulsa în poziţia de lider al play-out-ului, unul din obiectivele echipei. Clubul de fotbal a câştigat marţi Cupa României, dar la doar două zile a fost zguduit de o anchetă pornită de DIICOT, care vizează acuzaţii grave care ar fi fost comise de conducători ai formaţiei între 2008-2013.

Echipa din Gruia şi-a atins marţi cel mai important obiectiv al sezonului, câştigarea Cupei României, dar este obligată să vină cu cel puţin un punct de la Chiajna, pentru a păstra şanse la primul loc în play-out, un alt obiectiv al formaţiei.

Meciul din etapa a 12-a din play-out, ante-penultima, se va disputa sâmbătă de la 19.30 la Chiajna. Echipa CFR Cluj e pe locul 2 în play-out, cu 33 de puncte, la egalitate cu CSU Craiova, dar cu 2 puncte în spatele CSMS Iaşi.

Pe elevii lui Conceicao îi aşteaptă însă o replică puternică, anunta CJSport.ro, ilfovenii venind după o victorie chiar pe terenul liderului din play-out.

Antrenorul CFR-ului ar putea menaja o parte din jucătorii care au evoluat 120 de minute în finala Cupei cu Dinamo, însă experimentul de acum două etape, când o schimbare radicală a formulei de start a generat o înfrângere pe terenul ultimei clasate, Petrolul Ploieşti, l-ar putea face mai prudent.

Anchetă DIICOT

La doar două zile de la obţinerea primului trofeu în Gruia după o pauză de 4 ani, Cupa României, CFR Cluj a făcut obiectul unei anchete demarate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT). Procurorii şi poliţiştii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti şi Cluj-Napoca, suspectând comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional, spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare, ultimele trei în formă continuată.

Între locurile care au fost percheziţionate s-au numărat şi sediul clubului CFR Cluj, precum şi domiciliile fostului finanţator al echipei, Arpad Paszkany şi la preşedintele formaţiei, Iuliu Mureşan. Cei doi, dar şi Ştefan Gadola, care s-a implicat în susţinerea clubului după retragerea oficială, în 2014, a lui Arpad Paszkany, au fost la audieri, joi, respectiv vineri, la sediul DIICOT Cluj.

Procurorii au menţionat că “există suspiciunea rezonabilă” că mai mulţi reprezentanţi ai clubului CFR Cluj şi-ar fi însuşit între 2008-2013 peste 9,6 milioane de euro din conturile clubului, prin intermediul a difereite entităţi, din ţară dar şi de tip offshore, din Cipru şi Seichelles, controlate faptic de una dintre persoanele respective. Sumele ar fi provenit din primele obţinute de club ca urmare a calificării directe în grupele Champions League.

Atât Arpad Paszkany cât şi Iuliu Mureşan au fost rezervaţi în declaraţii la ieşirea de la audieri. Clubul CFR Cluj a refuzat să emită o poziţie oficială cu privire la această temă.

Adauga comentariu