CFR, Craiova, FCSB și Botoșani, eliminate la „masa verde” din Europa din cauza cazurilor de coronavirus din România?

Pentru România se întrevede o situație alarmantă: CFR Cluj, Craiova, FCSB și FC Botoșani riscă să nu fie lăsate să intre într-o altă țară, pentru a disputa un meci de cupă europeană, din cauza legilor sanitare ale acelor state.

Vom avea 4 reprezentante în cupele europene, iar ediția viitoare va avea ca dată de start ziua de 18 august, în primul tur din Champions League, acolo unde se va afla una dintre Craiova și CFR. Europa League va debuta după o săptămână față de Ligă, însă România s-ar putea afla la acel moment într-un pericol iminent: imposibilitatea de a ajunge să joace un meci în deplasare, potrivit gsp.ro

Dacă una dintre formațiile noastre ar avea de disputat un meci într-o țară care la momentul respectiv are impusă, prin lege, fie interzicerea intrării în respectiva țară, fie carantinarea pentru 14 zile, indiferent dacă se prezintă sau nu rezultatul unui test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, ar avea practic blocată posibilitatea de a susține meciul.

Iar în acest caz, singura măsură pe care UEFA ar putea să o ia, pentru a nu compromite competiția, ar fi să decidă calificarea la "masa verde", deci 3-0 pentru adversarele noastre. 

Adauga comentariu