CFR Cluj, eliminare dramatică din Champions League: a fost învinsă de Dinamo Zagreb la penalty-uri

CFR Cluj a fost eliminată de Dinamo Zagreb, scor 2-2 (5-6 la penalty-uri), în turul 2 preliminar al UEFA Champions League. Campioana României ajunge în Europa League, direct în turul 3 preliminar. 

Echipa din Gruia a fost eliminată din Champions League după un meci epic în care a jucat 70 de minute cu un om în plus, cu o revenire in extremis, cu posibilitatea de a continua ca o supercampioană, dar croații și-au dovedit clasa și ferocitatea.

 Dan Petrescu, antrenorul campioanei României, spune că jucătorilor săi le-a fost teamă să execute loviturile de departajare și acuză lotul subțire.

„Dezamăgirea e și mai mare că am pierdut așa. Nu am câștigat niciun meci la penalty-uri în cariera mea de antrenor. Plec când mai ajung la penalty-uri, nu are rost. Alegerile de la penalty au fost simple, pentru că ceilalți nu au vrut să bată. Doar ei au vrut! Deac a trebuit până la urmă...Pentru mine ăsta era obiectivul de la început, să ajung în grupele Europa League. Să vedem acum următorul adversar, să vedem dacă vom juca acasă. Era mult mai simplu dacă treceam de Dinamo Zagreb. Dar e o echipă bună, ați văzut ce jucători aveau și pe bancă. Pe noi ne-a avantajat că am jucat într-o singură manșă, trebuie să recunoaștem”, a declarat Dan Petrescu la Look Sport, citat de gsp.ro

CFR Cluj merge în turul 3 al preliminariilor din Europa League, acolo unde va fi cap de serie și va avea un adversar accesibil. „Feroviarii” vor intra pe ruta campioanelor și vor întâlni o formație eliminată în turul I preliminar al Ligii Campionilor sau în calificări. Așa ar putea arăta urna a doua:

Astana (Kazahstan) 
Dundalk (Irlanda) 
Slovan Bratislava (Slovacia) 
Dinamo Tbilisi (Georgia) 
Fola (Luxemburg) 
Djugardens (Suedia) 
Linfield (Irlanda de Nord) 
Buducnost (Muntenegru) 
Flora (Estonia) 
Riga (Letonia)

Din cauza programului dat peste cap de coronavirus, UEFA a fost nevoită să apeleze la o măsură neconvențională. Numai 8 din cele 10 campioane eliminate în turul 2 din UCL vor evolua în turul 3 din Europa League. Două dintre campioane, alese prin tragere la sorți, vor merge direct în play-off-ul Europa League.

Adauga comentariu