CFR Cluj, atractivă pentru investitorii străini: „Ei ne-au contactat, e un semn bun”. Mureşan, despre Paszkany: „Sper să ne ajute în continuare”

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a vorbit joi la prânz, despre posibilitatea preluării clubului de către investitorii străini.

Oficialul din Gruia se va întâlni, săptămâna viitoare, cu oamenii de afaceri interesaţi să investească la Cluj, potrivit lui Iuliu Mureşan ei fiind cei care i-au contactat pe clujeni, şi nu invers. Dacă discuţiile se vor finaliza într-un mod favorabil pentru ardelenil, CFR Cluj va ieşi din insolvenţă în acest sezon, iar din 2018 poate participa în cupele europene.

„Noi dorim să ieşim cât mai repede din insolvenţă, iar după un an să putem juca în competiţiile europene. Sper să se întâmple acest lucru până la finalul campionatului, chiar săptămâna viitoare urmând să avem o rundă de negocieri cu nişte investitori, oameni foarte serioşi, care ne-au abordat ei pe noi, iar ăsta e un semn bun. Astfel, s-ar rezolva toate problemele. Atât mie, cât şi clubului, ne-a fost greau să trecem peste cele întâmplate în ultima perioadă, dar mă bucur că am revenit după două luni, cu forţe proaspete şi am reuşit să asigurăm bugetul clubului. Suntem la zi cu salariile şi ne străduim tot timpul să facem performanţă, performanţa însemnând bani la buget. Am încredere că lucrurile vor merge şi mai bine de-acum încolo”, a declarat preşedintele CFR-ului.

Iuliu Mureşan speră ca echipa clujeană să beneficieze şi de ajutorul lui Arpad Paszkany, cel care a cerut instanţei să fie scos de sub controlul judiciar tocmai pentru a se ocupa de clubul de fotbal. Legat de activitatea sportivă, oficialul din Gruia a menţionat şi că a sosit miercuri seară, pe adresa clubului, o notificare de la LPF şi FRF potrivit căreia depunctarea ardelenilor rămâne valabilă acum, şi nu va fi „mutată” după intrarea în play-off.

„Mulţi ne-au cântat prohodul după ce au plecat jucătorii importanţi, dar am demonstrat că am făcut o campanie sănătoasă de transferuri. Unul dintre secretele CFR-ului este că suntem o familie, un colectiv unic, ne înţelegem foarte bine toţi între noi. Nu avem jucători de valoarea celor de la Manchester City, Barcelona sau Real Madrid, dar avem jucători poate cu suflet mai mare decât a lor şi asta contează foarte mult. În cele din urmă, atât FRF, cât şi LPF au apreciat corect regulamentele, deşi am avut o senzaţie că aceste schimbări sunt cu ‘dedicaţie’ pentru CFR, dar se pare că nu a fost aşa, şi depunctarea rămâne valabilă acum. Sper ca şi Arpad Paszkany să rămână alături de noi, să ia nişte decizii bune, pentru că e acţionar majoritar şi să ne ajute în continuare”, a mai precizat preşedintele clujenilor.

CFR Cluj va juca luni cu FC Botoşani, pe teren propriu, în etapa a doua a returului Ligii I.

Adauga comentariu