Ceva e putred in Biblioteca Academiei din Cluj-Napoca: se scoate post de director la concurs, dar il ia doar "cine trebuie", nu cine merita

Consiliul de Administratie al Bibliotecii Academiei din Cluj se plange de ilegalitatile din cadrul institutiei. Conform reprezentantilor consiliului, conducerea a scos la concurs postul de director si a prezentat o serie de conditii specifice postului, care se potrivesc doar unei singure persoane din institutie.

Se pare ca inclusiv angajatii Bibliotecii Academiei sunt nemultumiti de modul in care sunt distribuite posturile in cadrul institutiei. Mai mult, conform reprezentatilor consiliului de administratie, in aceasta insitutie au loc ilegalitati de zece ani de zile. De data aceasta este vorba de scoaterea la concurs a postului de director. Pentru acesta s-au stabilit o serie de criterii care se potrivesc, conform spuselor celor din consiliu, doar profesorului Sorin Crisan. El a fost sef de serviciu la Biblioteca in urma cu 10 ani, cand a mai participat odata pe acest post. 

Redam mai jos declaratia integrala a consiliului de administratie, nemultumit de preferintele conducerii Bibliotecii Academiei:

"In urma sesizarilor facute de Consiliul de Administratie al Bibliotecii Academiei din Cluj, in legatura cu ilegalitatile ce au loc de zece ani in Institutia nostra, iata ca, conducerea Filialei Academiei din Cluj, respectiv Domnul Emil Burzo, se decide in sfarsit, sa scoata la concurs postul de Director.

Nimic surprinzator pana aici. Numai ca angajatii au ramas stupefiati sa vada, pentru a doua oara, apetenta conducerii pentru un anume candidat si anume Profesorul Sorin Crisan, care a fost sef de serviciu la Biblioteca in urma cu 10 ani, si care a mai participat odata pe acest post, concursul anulandu-se din cauza "viciilor de procedura" spune conducerea, nu pentru manevrele vadite pe care aceasta le-a facut pentru a-l impune pe acest domn.

Daca priviti conditiile de concurs veti observa cu stupoare ca ele se potrivesc manusa acestui domn, nelasand nicio sansa de participare unui alt candidat. 

Sa intelegem oare ca Domnul Burzo il prefera pe acest domn si fara niciun pic de nonsalanta ii scoate cu dedicatie postul acestuia la concurs? Macar sa nu ne creada tampiti!

Vocile bibliotecarilor spun ca reusita acestui domn este conditionata de ramanerea in functie a Doamnei Zita Haiduc, care se tine cu dintii de postul de sef de serviciu.

Deci, situatia e cum se poate de clara, pentru ca in zece ani toate posturile au fost scoase la concurs cu dedicatie, in asa fel incat sa le ia doar cine trebuie. Se pot observa in arhiva toate aceste lucruri!

Deci, traiasca democratia!

Ne asteapta o viata plina de speranta strigand cu totii in cor: "Pleaca ai nostri, vin ai nostri"!

Ura si la gara! Dar de data asta vom fi cu ochii in patru Domnule Burzo!", declara ei cu hotarare.

Pe cat de solemna si integra se vrea a fi Biblioteca Academiei, iata, pe atat de putreda si plina de favoritisme e pe dinauntru, incat nici macar angajatii de acolo nu-i mai fac fata.

Sursa Foto: www.portaleromania.ro

Adauga comentariu