Cetățenii solicită amenajarea unei piețe agroalimentare în Bună Ziua. Primărie: „Nu sunt terenuri care să ne permită. Și nici nu se pot expropria terenuri pentru piață”

Clujenii au venit cu o solicitare inedită: amenajarea unei piețe agroalimentare în cartierul Bună Ziua. Zona a cunoscut o dezvoltare imobiliară continuă, fiind preferată de familiile tinere, însă dincolo de extinderea întârziată a străzii, cartierul nu dispune de o piață cu produse locale. Din păcate, după cum au recunoscut reprezentanții Primăriei, autoritățile nu au soluții legale pentru un asemenea obiectiv.

În cadrul unei intervenții telefonice la un post de radio, edilul Emil Boc a primit din partea unor localnici din cartierul Bună Ziua propunerea amenajării unei piețe agroalimentare.

- Aveți în perspectivă proiecte de amenajare a spațiilor de relaxare și mai ales piață?

„Amenajăm un parc în Bună Ziua. Și școală.

Două proiecte care sunt plecate la drum. Și parc, și școală. 

Piață? Nu știu, ce piață? Nu am în acest moment și nici nu sunt terenuri care să ne permită.

Și nici nu se pot expropria terenuri pentru piață. Pentru școală și pentru parc poți expropria terenuri, pentru piață nu”, a explicat edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

„Rămâne o ipoteză, în cazul în care rămâne vreun teren disponibil, nu excludem situația. Dar pe lege nu am cum să expropriez.

Dar partea de școală și de parc sunt plecate la drum pentru Bună Ziua, alături de celelalte proiecte mari”, a adăugat edilul Clujului. 

Una dintre soluțiile propuse de Emil Boc pentru a răspunde solicitării localnicilor din acest cartier este reprezentată de d o n a r e a unui teren de către un investitor privat. 

„Pentru piață nu avem încă nici locație și nici cadru legal să expropriem.

Dacă însă se ivește o ocazie, nu îmi dau seama încă prin care modalitate de lucru, pentru dezvoltarea urbană viitoare din Bună Ziua, și apare un investitor care are de realizat ceva investiție și ar putea să doneze Primăriei - în cadru legal existent, evident - ținem în atenție și ideea unei piețe”, a explicat Emil Boc. 


Adauga comentariu