Cetățenii din Gherla vor ca polițiștii locali să fie instruiți pentru a acorda primul ajutor: „În acest moment, sunt șanse să nu vină ambulanța!”

Aproape 400 de oameni au semnat o petiție prin care cer autorităților din Gherla să doteze polițiștii locali și pompierii voluntari din localitate cu aparatură medicală de ultimă generație. De asemenea, cetățenii doresc ca oamenii legii să fie instruiți special pentru acordarea primului ajutor. 

Conform Gherleanul.ro, inițiativa vine ca o măsură de urgență menită să contracareze lipsa personalului medical și a ambulanțelor din Gherla. În noiembrie 2019, un bărbat a murit cu zile pe stradă în Gherla, pentru că ambulanța a venit după o oră. 

Fiul bărbatului, Kepiro Vasile, este cel care a inițiat proiectul. “Azi am depus la Primăria Municipiului Gherla un proiect pe care îl consider fundamental pentru siguranţa cetăţenilor gherleni şi pentru care am reuşit să strâng susţinerea a 400 de cetăţeni. El s-a născut în urma tragediei care a costat viaţa tatălui meu, moment care m-a făcut să realizez că suntem extrem de vulnerabili din punct de vedere al situaţiilor medicale de urgenţă, fiind practic la mâna sorţii. Dacă mai există vreun eveniment nefericit în acel moment, sunt şanse să nu vina ambulanta deloc, sau prea târziu. Nu mai putem să pierdem vieţi pentru că nu există echipaje medicale disponibile!”, a declarat bărbatul.


Adauga comentariu