Certuri între două magistrate. O judecătoare de la Cluj a ajuns în ”gura” unei procuroare de la Argeș: „Adina Daria Lupea nu încurajează libertatea de opinie”

 

Evenimentele petrecute vineri, la protestele din București, au stârnit controverse și în rândul magistraților. Judecătoarea Curții de Apel Cluj, Adina Daria Lupea a postat un mesaj tranșant pe pagina ei de socializare, unde susținea că Jandarmeria Română a procedat corect în raport cu gestionarea manifestelor violente. La scurt timp după, procurorul Alina Diaconu, de la Argeș, a comentat opinia judecătoarei de la Cluj și susținea că Inspecția Judiciară ar trebui să se sesizeze din oficiu pentru a o sancționa pe Adina Daria Lupea. Ce a urmat în continuare a fost o contradicție publică între cele două doamne magistrat și persoanele din lista lor de prieteni.

„Mi se pare fantastic cum o doamna judecător își da cu părerea despre ce s-a întâmplat vineri, in contextul in care nu exista numai una, ci mai multe anchete in curs. I-as fi spus-o domniei sale personal, pe pagina de FB, dar doamna Adina Daria Lupea nu încurajează libertatea de opinie si nu ai opțiunea de a comenta. Mă aștept in schimb ca IJ sa se sesizeze din oficiu, așa cum se întâmpla de obicei, nu? Cu anchetele astea in curs, se mai poate întâmpla sa susții oameni care răspund penal. Exista si șansa asta”, a comentat Diaconu, după ce Daria Lupea a explicat că susține acțiunile Jandarmeriei.

Când a văzut critica adusă de procurorul de la Argeș, judecătoarea de la Cluj i-a transmis Alinei Diaconu o replică: „Doamna de mai jos e procuror. Unul care s-a remarcat că a cerut demisia ministrului Justiției. Una care dorește să se afirme cerând cercetarea mea disciplinară. După o ora petrecută pe pagina domniei sale, cu toți cei care o susțineau, nu am înțeles de fapt ce dorește. I-am solicitat în mod expres să pună mâna pe tastatura, pe pix, pe orice dorește ea sa facă sesizare la Inspecție. Nu vrea. Că ea are doar întrebări retorice. Păi o rog să își deplaseze retorica spre alte persoane. Ca mi-e plin podul case de inteligenți (cum ar zice ardeleanul). P.S.am capturat toate convorbirile. Foarte posibil să fac eu o sesizare, că deja urcatul pe mătura devine sport național!”.

Adauga comentariu