Cercetatori UBB, premiati pentru excelenta

Trei cercetatori din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-napoca au fost premiati la prima editie a Premiilor Ad Astra (PAA) pentru excelenta in cercetare. Asociatia Ad Astra reuneste cercetatori romani de pretutindeni si promoveaza excelenta in ceretare, iar premiile acordate de aceasta asociatie evidentiaza rezultatele stiintifice remarcabile obtinute de candidati in ultimii 5 ani.

Printre cei 17 cercetatori remarcati la prima editie a Premiilor Ad Astra, s-au regasit trei cercetatori din cadrul UBB.  

Mai exact, este vorba de Niculina Daniela Hadade, castigatoare in domeniul Stiintelor Fizice si Chimice, premiata pentru contributiile sale in domeniul chimiei peptidelor, chimiei de bioconjugare, analizei conformationale si microarray.

Tot in domeniul Stiintelor Fizice si Chimice, Gabriela Raluca Mocanu a fost premiata pentru cercetarile sale in domeniul dinamicii campurilor magnetice astrofizice.

De asemenea, cercetatoarea Alida Timar-Gabor a fost premiata in domeniul Stiintelor Pamantului si Stiintelor Spatiale pentru contributiile sale in domeniul datarii prin luminiscenta.

Premiile Ad Astra se acorda o data la doi ani si sunt grupate in doua categorii: Excelenta in Cercetare si Excelenta in Cercetare a Doctoranzilor, acoperind sase domenii stiintifice: Stiinte Fizice si Chimice, Stiintele Vietii, Stiintele Pamantului si Stiintele Spatiale, Stiinte Ingineresti, Matematica si Informatica, Stiinte Sociale si Discipline Umaniste.

Foto: chem.ubbcluj.ro

Adauga comentariu