CEO-ul NTT DATA Romania, Daniel Metz, instiga la violenta asupra jurnalistului Liviu Alexa: "Sa-l trantim de pamant pe acest defaimator odios!". Ziar de Cluj si NCN au scris in Japonia la firma-mama a NTT Data cerandu-i bossului Toshio Iwamoto explicatii

Vorbind mereu despre eleganta, domnul Daniel Metz, CEO al NTT Data Romania, si unul dintre cei mai bogati clujeni, face pasi rapizi spre mitocanie si stil interlop. Suparat pe reactiile aparute dupa penibila sa conferinta de presa, reactii ale unor jurnalisti din afara grupului de media Ziar de Cluj-NCN, si in care domnul Metz a fost aspru criticat, omul de afaceri si CEO-ul uneia dintre cele mai puternice companii de IT din Cluj a revenit in aceasta seara cu un mesaj pe Facebook plin de istericale si, din pacate, si de amenintari si instigare la violenta si boicot economic.

In mesajul sau, Daniel Metz ii invita pe clujeni sa il tranteasca de pamant pe jurnalistul Liviu Alexa, acuzandu-l de terorism mediatic. Mai mult, Metz ii indeamna pe oamenii de afaceri sa boicoteze grupul media si sa nu mai faca publicitate in Ziar de Cluj si NCN, instigandu-i sa ucida economic compania editoare, vulnerabilizand locurile de munca a peste 28 de oameni.

 

Liviu Alexa: "Plangere penala impotriva lui Metz si scrisoare in Japonia, la compania-mama"

 

"Acum cateva zile, domnul Metz imi scria, si am dovada, ca ce fac eu la NCN este fantastic, acum suntem teroristi mediatici, doar pentru ca am avut cutezanta sa reziliem contractul de publicitate cu NTT Data si sa publicam o analiza POZITIVA despre 6 posibili candidati la primarie, printre care si dumnealui. In repetate randuri, domnul Metz mi-a laudat cutezanta de a spune lucrurilor pe nume, spunandu-mi ca ma admira si pentru anchete, dar si pentru curajul meu. Tin minte ca ultimul telefon in care mi-a laudat curajul si aptitudinile de investigatii a fost cand cu articolul in care aratam ca Bogdan Buta, seful Untold, are tratament de VIP la aeroportul clujean, fiind lasat sa intre cu limuzina pe pista. Am fost ani de zile colaboratori si prieteni, m-a consultat in probleme foarte importante, le tin minte pe toate, mi-a spus ca sunt un mare sprijin si acum am devenit terorist mediatic?!", spune Liviu Alexa, proprietarul NCN si Ziar de Cluj.

"Mesajul sau din aceasta seara este unul socant. Un milionar puternic si CEO la una din cele mai tari firme de IT din Cluj ma ameninta instigandu-i pe clujeni sa ma tranteasca de pamant, fizic?, incitandu-i la ura si discriminare, lucru care e deja infractiune in Codul Penal, ma refer la articolul 369 care spune ca "Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ura sau discriminare impotriva unei categorii de persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda", dar si la articolul 368 Cod Penal care trateaza instigarea publica si unde se spune clar ca "fapta de a indemna publicul, verbal, in scris sau prin orice mijloace, sa savarseasca infractiuni se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani".

Doi avocati foarte importanti din Cluj mi-au spus ca domnul Metz se incadreaza perfect in articole si se califica la o plangere penala, pe care o voi depune luni. 

Ma simt in pericol atat din punct de vedere fizic, fiindca domnul Metz este un om puternic in comunitate cu conexiuni si angajati pensionati din servicii secrete, iar amenintarea si instigarea de a fi trantit la pamant poate va deveni concreta avand in vedere notorietatea mea, ba chiar si asupra copilului meu si a mamei sale,  dar si din punct de vedere economic, fiindca instigarea la boicot a mediului de afaceri pune in pericol existenta grupului de media si locurile de munca ale angajatilor mei", a declarat Liviu Alexa.

In aceasta seara, Ziar de Cluj si NCN au trimis catre NTT Data - sediul din Tokio - un email in care solicitam pozitia domnului Toshio Iwamoto, CEO si presedinte al NTT, despre aceste amenintari ale domnului Metz, CEO al NTT Data Romania, pentru a vedea daca trustul-mama are aceeasi politica de "colaborare" cu presa sau domnul Metz "inoveaza" cu comportamentul sau tipic interlopilor.

PS: Avem o colectie intreaga de IP-uri ale unor "curajosi" care insulta si fac afirmatii calomnioase in comentarii asumate "anonim". Vom ruga si Politia sa ne spuna mai multe. Chiar este timpul sa inceteze terorismul banilor contra Cuvantului! Au murit oameni in Decembrie 1989 pentru a avea libertate de expresie, de cuvant. Liberate! Vom sti sa ne-o aparam impotriva dictaturii indivizilor care au impresia ca banul cumpara constiinte.
De exemplus suntem curiosi de relatia cu bunul simt a celor care ne injura din Germania, UK, USA, Mexic, FYROM, dulcele targ al Iesilor si Bucuresti cu privire la o situatie din Cluj-Napoca. Ca pe asistatii mintal din Cluj-Napoca ii intelegem, pe ei nu prea.

Comentarii

gigi

10.11.2017 15:28

Va scriu din Londra, chiar din Westminster Hall, suntem oripilati sa aflam ca exista practici de yakuzza in Cluj-Napoca. 

Gigi

11.11.2017 19:14

nici căpșunarii din Blanes, care-s cei mai proști căpșunari din Catalonia, nu sunt atât de proști ca Maț ăsta!

gigi

13.11.2017 19:15

ce o sa se faca jegurile postace cand are sa li se infunde pula de unde sug injuraturi?

gigi

15.11.2017 17:16

ma-ta va face ca si pana acum: trotuarul in UK, sa aiba ce baga in vena rezultatul incestului cu frate-su.

wtf

10.11.2017 20:21

sa se duca caprarul milionar la pizda la masa

gigi

17.11.2017 11:04

mama proștilor face trotuarul în UK, iar plodul comentează pe Ziar de Cluj.

Adauga comentariu