Centrul Medical Interservisan a încheiat 2020 cu pierderi de peste 721 mii euro

Centrul Medico Chirurgical Interservisan SRL, înființat în 1991, de medicul clujean Teofil Pop a încheiat ultimii șapte ani pe profit, însă 2020 nu a fost deloc un an bun pentru clinica medicală. După decesul fondatorului Teofil Pop, compania a raportat pentru anul precedent pierderi de peste 721 mii euro. Din punct de vedere al profitului, 2020 a fost cel mai prost an pentru Interservisan.

Un an aproape la fel de prost ca și 2020 a fost 2013 când clinica fondată de Teofil Pop a avut pierderi de aproape 700.000 euro.

Anul trecut, Interservisan a rulat o cifră de afaceri de peste 2,2 milioane euro, mai puțin cu 500 mii euro față de anul 2019.

Încă din start, Teofil Pop a refuzat orice asociere pentru dezvoltarea afacerii, fiind mereu unic asociat și administrator. După moartea lui Teofil Pop, în aprilie 2020, afacerea a fost preluată de fiica lui Teofil Pop, Anca Pop (50%) și Maria Adriana Pop (50%). Anca Pop este medic dermatolog și acționar majoritar al Clinicii Internovia Estetic, care funcționează la aceeași adresă cu Interservisan.

Centrul Medico Chirurgical Interservisan a încheiat anul 2019 cu un profit net de 125.000 euro și o cifră de afaceri de peste 2,7 milioane euro. Aproximativ aceeași cifră de afaceri a fost înregistrată și în urmă cu doi ani. În 2018, profitul a fost ceva mai mare decât anul trecut, mai exact 190.600 euro. Cifra de afaceri rulată de Interservisan în ultimii șase ani s-a învârtit mereu în jurul sumei de 2,7 milioane euro, plus minus câteva sute de mii euro. Cel mai mare profit din ultimii șase ani a fost înregistrat în 2014, fiind vorba de suma de aproape 456.000 euro.

Numărul mediu de angajați pe care i-a avut centrul medical anul trecut a fost de 72. În urmă cu doi ani, a avut 67 de angajați.

În 1990, Teofil Pop a deschis primul cabinet medical particular din România, iar în 1993 a inaugurat Clinica Interservisan. La deschidere, policlinica avea 14 cabinete de specialitate, aparatură nouă, inovatoare şi unicat ȋn acea perioadă, laborator şi o echipă bine pregatită, formată din universitari de renume. Odată cu evoluția fulminantă a clinicii, ȋn anul 2002 s-a ȋnceput construcția unei noi clădiri, care a fost inaugurată ȋn iunie 2004. Ȋn urma acestui proiect, clinica are 7 etaje, 5 săli de operație moderne, cabinete de consultație, precum şi 34 de saloane de talia unui hotel de 4 stele.

Potrivit site-ul clinicii, tipurile de intervenții chirurgicale realizate au evoluat considerabil, de la chirurgia generală, cervico-facială şi ortopedică la cea estetică, urologică sau ginecologică, inclusiv de la chirurgia clasică la cea laparoscopică şi endoscopică, superioară şi inferioară.

Terenurile pe care Teofil Pop a construit centrul medical au fost luate în concesiune pe 99 de ani de la Primărie, în anii '90, la un preț foarte mic: 15 lei/mp.

De-a lungul anilor, numele lui Teofil Pop a apărut în mai multe dosare de malpraxis, cel mai cunoscut caz fiind cel al unui pacient care a murit după ce a fost operat de polipi în clinica Interservisan.

Teofil Pop a murit în aprilie 2020, în urma unui infarct. Avea 71 de ani.

Adauga comentariu