În centrul Clujului ”smart”, o clădire istorică se dezintegrează peste spațiul pietonal

Clădirea istorică din capătul străzii General Dragalina, de vizavi de Camera de Comerț, colț cu podul Horea, este un potențial pericol pentru trecători.

În locul unei renovări complete, a unei refațadizări care să elimine riscul ca bucăți din cornișă să cadă peste pietoni, această clădire prezintă doar câteva improvizații de siguranță, făcute doar ca să fie, fără să elimine complet pericolul public pe care, într-o zonă intens circulată, această clădire degradată îl reprezintă.

În partea superioară a fost montată o plasă, în caz că se vor mai desprinde bucăți din tencuiala scorojită:

Din cornișă o bucată imensă s-a desprins, un precedent periculos, care riscă să se mai repete, în absența unor lucrări temeinice de refacere a imobilului:


Pentru ca trecătorii să fie protejați de bucățile de tencuială care ar putea cădea de la mare înălțime, având astfel un potențial fatal, a fost amplasată, la colțul clădirii, o schelă:

Schela însă nu înconjoară imobilul, așa că intersecția Dragalina cu podul Horea rămâne una riscantă:

Ziar de Cluj a transmis Primăriei Cluj-Napoca o sesizare privind situația acestei clădiri. Am solicitat municipalității și o serie de informații: cine sunt proprietarii clădirii, dacă le-a fost majorat impozitul cu 500% pentru neefectuarea lucrărilor de refațadizare, ce măsuri intenționează Primăria să ia pentru ca pietonii să poată circula în siguranță, fără a le plana asemenea pericole mortale deasupra capului. Vom reveni cu răspunsurile municipalității. 

Adauga comentariu