Centrul Clujului ramane un mare santier pana in noiembrie

De cateva zile, traficul in centrul orasului a ajuns sa fie de-a dreptul paralizat. Daca pana acum, lucrarile de pe strada Plopilor si de pe strada Memorandumului ingreunau circulatia masinilor, inceperea lucrarilor pe stada Horea au dus la blocarea efectiva a intersectiilor la orele de varf. Haosul nu se va opri, insa, curand. Alte strazi din centru se pregatesc sa intre, in cateva zile, in santier.

Daca pe strada Memorandumului lucrarile promit sa fie finalizate la finalul lunii mai, o alta artera importanta a orasului se pregateste sa intre in reparatii capitale.

Incepand cu 1 mai, intram si pe Avram Iancu, pana pe 30 iulie. Cei care aveti rute de transport pe strada Avram Iancu, sa o evitati in perioada aceasta”, a anuntat primarul Clujului, Emil Boc, in cadrul unei emisiuni la Napoca FM.

Practic, toate arterele mari care ajung in gentrul Clujului vor fi, pentru cel putin o luna, in reparatii capitale. Iar santierele vor dura pe intreaga perioada a verii. Acest lucru i-a adus pe unii dintre soferi la capatul rabdarii.

"Acelasi drum pe care il faceam in 10 minute dureaza acum cel putin 20 de minute. Asta daca am noroc si tupeu, sa ma bag in intersectiile blocate si sa ma strecor printre masini. Altfel, as sta in trafic 30 de minute. Deja am ajuns sa nu mai am nervi. In fiecare dimineata e aceeasi poveste, iar lucrurile se inrautatesc pe zi ce trece", spune un sofer nervos.

Cu toate acestea, clujenii mai pot spera ca circulatia sa se fluidizeze abia in luna noiembre noiembrie.

In continuare, Clujul va fi un santier intreg pe tot cuprinsul orasului. Zona centrala va fi, din nefericire, mai afectata decat alte zone ale orasului. Pe strada Memorandumului se lucreaza in fiecare zi, numai ca acolo sunt lucrari grupate ale celor de la canalizare, ale celor de la cabluri subterane, de la Electrica, de la Gaz, care trebuie sa mute o conducta. Data de finalizare a strazii in integralitate este 30 mai. Pana atunci, vor fi in continuare lucrari ale unora sau altora, dar se lucreaza intens”, a mai spus primarul.

Pe strada Motilor, lucrarile vor incepe din data de 1 iunie si vor dura pana in 30 octombrie. De asemenea, pe strada Horea termenul de finalizare a lucrarile este de 15 septembrie.

In toamna, insa, promite Emil Boc, centrul orasului va fi de nerecunoscut.

Nu veti mai recunoaste zona centrala. Mergeti pe Calea Turzii si vedeti cum arata aceasta zona superba, fara cabluri deasupra, prrin inlocuirea tuturor stalpilor vechi de Electrica – asa va fi si pe Memorandumului si pe Motilor; cu trotuare cu pavaj modern, stalpii vechi vor disparea, cablurile in subteran. Cand va fi gata, aceasta zona centrala nu o vom recunoaste si va fi o placere. Pana atunci, din nefericire, vor fi multe greutati in trafic si imi cer scuze clujenilor pentru disconfortul pe care il produce mutarea statiilor de transport in comun”, a mai spus acesta.

Comentarii

vlad

28.04.2015 13:15

Calea Turzii nici acuma nu e gata complet, nu stiu cum nu a vauzt piticu porno cabluriile si gunoaiele lasate aiurea dupa terminarea lucrariilor. Plus sunt zone ce trebuiau umplute cu pamant, ce au fost lasate de izbeliste. Sa nu mai vorbim ca ai si timp pe Calea Turzii sa "admiri" toate mentionate mai sus, fiind mai mereu coada.

Clujeaner

28.04.2015 13:22

Cum poti sa iti depui candidatura pentru oras capitala europeana a tineretului....si culmea sa obtii acest statut, apoi s-a incepi astfel de lucrari....pe toata perioada cand tu astepti turisti....cica! Deci e ca si cum ai invita oamenii la tine acasa la o petrecere si tu te apuci de zugravit! Ce cretini oameni ne conduc....incredibil! ce tara!

Dragos

29.04.2015 09:29

Bine punctat! Sunt tare curios sa vad totusi cati turisti ne vor vizita... eu tind sa cred ca foarte putini si majoritatea din imprejurimi

Sebi

28.04.2015 13:57

"Lucrarile din centru orasului vor fi gata in luna noiembrie". Oare ce ne facem cu puhoiul de turisti are o sa invadeze clujul in aceasta vara si o sa gaseasca taman centrul orasului un santier si bineinteles ca santierele la noi nu sunt prea aratoasa ba chiar de loc, moloz si saci de beton aruncati peste tot. Ce impresie de capitala vom face noi acelor tineri care o sa vina sa isi viziteze capitala, oare a doua oara vor mai venii, oare o sa recomande acest "oras comoara" si altor turisti. Dupa parerea mea, nu prea cred si uite cu o sa scada iar economia clujului :)

Om nervos rau d...

28.04.2015 16:56

Calea Turzii? Asta-i o gluma sau cum? Bai Primarasule, ai uitat ca va trebui anul asta sa spargi din nou toata Calea Turzii pentru ca in desteptaciunea ta mirobolanta, ai uitat sa pui stalpisori dspartitori pe mijlocul drumului? Bai, primar cretin, ai uitat ca firmulita ta, Diferit, care s-a ocupat de lucrari trebuie scoasa din mormant cand apare o groapa pe strada? Si stai, ca asta nu e tot. Sa ne explice primarul cum e posibil ca la numai cateva luni de la terminarea lucrarilor pe Calea Turzii, sa apara primele gropi? Eu cred ca nu a fost el sa vada, ca noi trecem pe acolo in fiecare zi. DIN PACATE. Sa-si lase modernizatu si sa si-l bage in fund. Daca la sfarsitul lui mai nu e luna Clujul, va fi vai si amar de toata Primaria li. Auzi la el cat tupeu. Se lucreaza la foc continuu. Se lucreaza pe dracu'. Hai pe la 4, 5 sa vezi ce-i pe memo. Plin de Dorei ce stau sprijiniti in bate. Siktir.

adi

28.04.2015 17:31

cluj capitala...vietii

daniel

29.04.2015 00:41

E incredibil. Cluj-Capitala europeana pe santierBoc isi bate joc de noi, de taxele noastre si de sansa Clujului de  a castiga titlul de Capitala Culturala in 2021. Sau nu mai candideaza la Primarie in 2016?

Buboiu

29.04.2015 05:52

Sa-ti fie rusine, Boc!

Ady

29.04.2015 09:17

Boc-ule cred ca poti pupa Primaria....pana mai esti acolo....aceleasi strazi sparte in fiecare an....sau din 2 in 2 ?....rusine....

catalin

29.04.2015 09:45

Si Podul Traian cand se reamenajeaza? Arata ca dupa dezastru, un pericol pentru circulatia pietonilor si a mijloacelor de transport. Dar Piata Mihai Viteazul? Si aceste obiective fac parte din Centrul Clujului, insa sunt lasate in paragina si mizerie. Am ajuns sa consideram strada Motilor in Centrul Clujului si obiective importante din Centru sunt lasate, poate cu intentie, intr-o paragina si mizerie de nedescris.

momo

29.04.2015 10:52

Oare mai are tupeu Boc sa candideze la primerie? In cazul ca da, va avea acest tupeu (doar e politician, nu?), oare cat de prosti crede el ca sunt cetatenii acestui oras? Bocule, mare rahat ai reusit sa faci in orasul asta! Haos total in modernizarea  strazilor, iar in urbanism... cred ca vede oricine in ce hal s-a construit si cum s-au preluat zonele de catre primarie... dupa un criterii numai de Boc insusi stiute. Si mai lasa Calea Turzii ca inca nu e gata! (desi trebuia, nu-i asa?) Si daca toate intrarile/iesirile din oras erau la fel cu Calea Turzii, poate mai credea cineva ca ai facut totusi ceva. Dar dupa 12 ani de "primarie", eu cred ca ai prea putine realizari cu care sa te lauzi. Mai mult lucruri prost facute sau promise si nefacute. Si mai uita-te si in ograda primariei sa vezi ce fauna ai pe-acolo.

catalin

29.04.2015 12:33

Podul Traian cand se repara? Dar Piata Mihai Viteazul cand se amenajeaza? Centrul Clujului a ajuns in mizerie si degradare. Motilor nu e Centru!

Adauga comentariu