Centru de carantină cu 55 de locuri, amenajat la Spitalul Județean Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pune la dispoziţie una dintre clădirile spitalului, pentru crearea unui spaţiu destinat carantinei. Clădirea oferă posibilitate de carantinare individuală pentru 36 de persoane (un pacient în salon, cu baie proprie).

La nevoie, se pot carantina şi familii cu 2-3 persoane în aceleaşi condiţii, ajungând la o capacitate maximă de aproximativ 55 de persoane.

Clădirea dispune de conexiune wifi pentru cei carantinaţi. Spațiile disponibile au fost reamenajate, în vederea pregătirii pentru carantină.

Pacienţii carantinaţi beneficiază de supraveghere medicală, articole de igienă de unică folosinţă şi trei mese pe zi. Siguranţa persoanelor este asigurată prin colaborarea cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

”Carantina instaurată în spital are rolul de a preveni infecțiile și de a vă proteja pe dumneavoastră, familia și personalul medical, prin întreruperea lanțului de transmisie a virusului gripal și COVID 19. Dacă sunteți în autoizolare la domiciliu să nu părăsiți locuința. Dacă totuși aveți nevoie să vă adresați direct unui serviciu medical, să declarați faptul că v-ați aflat în autoizolare la domiciliu, pentru a preveni contaminarea altor persoane din UPU/ CPU/ camera de gardă sau a personalului medical.”, transmit reprezentanții Spitalului Județean.

De asemenea, Clinica Medicală 1 va prelua pacienții de la Boli Infecțioase pentru a face loc pentru cei diagnosticați cu coronavirus.

 

Adauga comentariu