CENTENAR. Marile obiective turistice de astăzi, acum 100 de ani

Cluj-Napoca de acum, unul dintre cele mai importante centre academice, culturale și industriale din România este opusul a ceea ce era orașul în secolul XX.

Cluj-Napoca acum 100 de ani era decorat cu mașini de epoca, conduse de domni cu mustață și pălărie, marginile de drum erau pline de elevi în uniformă, iar în curțile oamenilor, unde puteai privi de afară vedeai domnițe care erau sufletul gospodăriei.

 STRADA PIEZIȘA 

Strada Piezișa, care acum găzduiește cei mai mulți studenți, în urmă cu 100 de ani era doar o străduță îngustă, plină de noroi, pe marginea căreia erau niște căsuțe modeste pline de oameni muncitori.

 

(Sursa foto: facebook )

CETĂȚUIA 

Cetățuia, locul unde fiecare turist care ajunge în Cluj își dorește să urce, acum 100 de ani era o mahala unde locuiau amărâții și prostituatele.

(Sursa foto: actualdecluj.ro)

STRADA UNIVERSITĂȚII

Strada Universității astăzi este plină de mașini care blochează traficul clujului. În 1913 în absenţa traficului auto care blochează centrul oraşului, străzile şi parcurile erau deopotrivă zone de promenadă.

BULEVARDUL EROILOR

Bulevardul Eroilor, așa numitul Corso, a fost una din principalele străzi negustorești ale oraşului, iar după sistematizarea şi extinderea Pieţei Unirii, de la începutul secolului XX, Bulevardul Eroilor a fost un loc de plimbare și relaxare.

 Ziua de 1 decembrie a devenit zi naţionalã a României în 1990.  Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Anul acesta ziua de 1 decembrie va avea o semnificație aparte față de alți ani deoarece va fi gazda unui eveniment important, SĂRBĂTORIREA CENTENARUL MARII UNIRI. 

Adauga comentariu