Cele mai noi trucuri in materie de frumusete le scutura pe clujence de bani

Cine n-are unghii tehnice, sa-si cumpere...sau sa-si faca singura. Asta pare sa fie, in ultima perioada, cea mai mare moda printre clujence. Cursurile de manichiura, pedichiura si unghii tehnice sunt atat de dese, incat la o simpla cautare pe google se gasesc zeci de rezultate. Si asta doar in oras. Aparent, oricine poate sa invete aceasta meserie atat de cautata. Nici cursurile in materie de coafor nu sunt mai putin frecventate. Cursantii se calca pe picioare sa invete cum sa manuiasca foarfeca si sa faca o meserie din asta.

“In urma absolvirii acestor cursuri, absolventii primesc certificate de calificare, deoarece sunt cursuri recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Vor putea sa profeseze atat in tara, cat si afara”, anunta toti organizatorii de cursuri in materie de beauty.

Ca e vorba de unghii, machiaj sau par, in doar cateva saptamani, orcine le poate invata pe toate. Important e sa aiba bani. 120 de ore de teorie si 240 de ore de practica – asta la unul dintre cele mai implicate cursuri de manichiura-pedichiura, costa 1.500 de lei. Alte cursuri se termina in doar patru saptamani si costa intre 500 de lei 400 de euro, in functie de notorietatea agentiei care le organizeaza.

Cursul de manichiura si pedichiura se adreseaza tuturor acelora care, indiferent de pregatire si varsta, vor sa se specializeze in domeniul beauty, fie ca sunt la inceput de drum, fie ca vor sa adauge o specializare acreditata curriculumului lor profesional, anunta organizatorii. Adica oricine poate invata cum se pun unghiile tehnice si, pe deasupra, sa si faca o mica afacere din asta. Marturie stau sutele de clujence care si-au transformat apartamentele in mini-saloane in care se ingrijesc unghiile.

“Totul a inceput ca o joaca. Initial, am vrut sa urmez cursurile de manichiura-pedichiura si unghii tehnice in strictul interes personal. Apoi am invatat o meserie, am invatat sa dau frau liber imaginatiei, sa creez”, spune Madalina, absolventa a unui astfel de curs.

Acum aplica unghii cu gel la ea acasa, o mica afacere care nu ii permite sa nu mai munceasca deloc, dar care ii aduce un venit suplimentar consistent.

“Acum am cateva cliente fidele, care vin la mine o data la cateva saptamani. Nu mi-am facut reclama nicaieri, fetele vin la mine pe baza de recomandari. Daca faci ceva bine, merge si vorba”, marturiseste ea.  

In materie de hairstyle, cursurile promit ca vei invata cum sa faci coafuri de zi sau cocuri de mireasa, tot ce trebuie sa stii despre procesul de vopsire al parului, aplicare si alegere nuanta de culoare, cum sa suvitezi parul prin casca sau folie si, nu in ultimul rand, vor invata tunsorile barbatesti, femeiesti si tunsorile pentru copii.

Studiile necesare pentru a participa la cursul de coafor sunt de minim 12 clase, chiar daca nu ati dat examenul de Bacalaureat. Totodata sunt acceptate si cursurile de seral sau cele fara frecventa in completarea liceului. Dupa absolvirea cursului, se va sustine examenul final, in urma caruia se va primi o diploma acreditata, care va certifica competentele dobandite si in baza careia va veti putea angaja in domeniu.

Cursurile dureaza intre 20 si 25 de saptamani si costa aproximativ 1.500 de lei.

sursa foto: www.accioneast.org

Adauga comentariu