Cel mai modern institut de Neurologie din Estul Europei se afla la Cluj! La RoNEURO, pacientii pot beneficia de investigatii neurologice complexe, la cel mai inalt nivel si cu cea mai avansata tehnologie

RoNEURO este un institut unic in Estul Europei, care functioneaza in regim ambulator si acopera toate specialitatile conexe Neurologiei, necesare pentru o diagnosticare completa. Bazele acestuia au fost puse de renumitul prof. dr. Dafin Fior Muresanu, presedintele Societatii de Neurologie din Romania si seful Departamentului de Neurostiinte din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”.

Specializarile din cadrul institutului sunt: Neurologie, Neuro-Otologie (ORL), Cardiologie, Diabet Zaharat si Boli Metabolice, Reumatologie, Endocrinologie, Pneumologie, Neuropediatrie, Pediatrie, Psihiatrie, Psihologie si Psihologie Pediatrica.

Exista un modul de Neuro-Otologie care analizeaza cauzele aparitiei tulburarilor de echilibru, vertijurile, ametelile. RoNEURO este printre putinele centre medicale din tara care face analize de posturografie. De fapt, aparatura de ultima generatie  de aici este folosita nu numai la diagnosticare, ci si la tratarea acestor simptome.

Un alt modul din cadrul institutului e cel de Electroneurofiziologie, care efectueaza electroencefalograme (EEG) si electroneuromiografii (ENG si EMG).

De asemenea, aici se afla si o unitate speciala de Neurosonologie, care exploreaza sistemul nervos cu ajutorul echipamentelor Doppler. Institutul este printre putinele din tara care fac Doppler intracranian corect si complet.

Practic, la Institutul RoNEURO, orice problema cu implicatii neurologice poate fi corect diagnosticata si tratata, datorita medicilor specialisti pasionati si implicati si celei mai moderne aparaturi.

Un sistem integrat de comunicare asigura accesul eficient la informatiile despre istoricul pacientului si tratamentele urmate, din orice cabinet din cadrul institutului, prin care acesta trece in timpul investigatiilor.

Institutul RoNEURO este prima institutie de acest gen din tara, administrat de o fundatie pe sistemul „Not for profit”, in care se porneste de la principiul ca nimeni nu incaseaza dividente, tot profitul se reinvesteste.

 „Ideea acestui institut a venit ca urmare a unei indelungi experiente desfasurate pe toate continentele, in zeci de universitati. Cel mai mult m-a impresionat, in 1996-1997, Barrows Neurological Institute in Phoenix, organizat dupa modelul „Not for profit”. Aici, oamenii gestioneaza un institut enorm, cu buget echivalent cu cel al unui stat, bazandu-se pe fundraising si pe furnizarea de servicii de sanatate catre diverse sisteme de asigurari”, spune prof. dr. Dafin Muresanu, presedintele Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN).

RoNEURO este un proiect de antreprenoriat privat, gandit sa se dezvolte continuu, fara ca cineva sa faca profit. Tot profitul se reinvesteste in dezvoltarea institutului, care este structurat pe trei piloni importanti: Serviciile medicale, Cercetarea si Educatia.

Serviciile medicale sunt prestate catre populatie, in colaborare cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Departamentul de cercetare cristalizeaza un nucleu de specialisti pasionati si cei mai talentati dintre rezidentii de la Universitate, care sunt implicati in proiecte de anvergura cu institute de renume din toate colturile lumii.

RoNEURO ofera studentilor si rezidentilor capabili si determinati posibilitatea instruirii in Neurologie si in disciplinele conexe, pentru a pregati generatia de maine a specialistilor neurologi.

„Incercam sa retinem in tara materia cenusie, le oferim posibilitatea sa se dezvolte profesional si sa faca performanta aici”, spune prof. dr. Dafin Muresanu, presedintele si fondatorul Institutului RoNEURO.

Clinica furnizeaza servicii medicale, cu accent pe cercetare. Este un institut specializat in gestionarea unui caz neurologic pana la capat.

Desigur, consultatiile se platesc de catre pacienti sau se compenseaza de catre CNAS. Institutul se autofinanteaza, iar profitul obtinut este utilizat in totalitate la dotarea cabinetelor cu cea mai moderna aparatura.

Prof. dr. Dafin Muresanu colaboreaza pe proiecte mari de cercetare cu institutii de prestigiu din intreaga lume si incerca sa dirijeze aceste cercetari spre Romania, prin intermediul institutului, pentru ca aici exista specialistii si dotarile necesare pentru a face performanta.

„Vreau ca in urma mea sa ramana ceva adevarat, important si sanatos, o entitate de tip business medical care sa nu poata fi deturnata de la sopul sau originar. Iar din punct de vedere profesional, imi doresc sa pot sa desfasor, la parametri foarte inalti, serviciile medicale si cercetarea”, marturiseste prof. dr. Dafin Muresanu.

Sursa foto: RoNEURO

Comentarii

ionut

05.03.2015 19:00

Preturile is europene sau dupa buzunarul romanului?

diana

05.03.2015 22:37

preturile sunt decente, eu zic pentru buzunarul oricui, personalul este foarte amabil si medicii au rabdare la consultatie si explica pe intelesul tuturor problemele pacientilor. Cinste lor si fondatorului acestui centru de care au nevoie multi pacienti cu probleme neurologice

rapan letitia

06.03.2015 07:18

Unde se afla acest institut ?Adresa.

Alexander

06.03.2015 14:27

Str. Mircea Eliade nr. 37, Cluj, Romania tel 0374 46 00 00, 0374 46 11 11 fax: 0374 46 16 74, email: receptie@roneuro.ro

Cristina Tirenescu

06.03.2015 14:42

Aveti aici adresa, harta si numerele de contact la care se poate face programarea:

https://www.roneuro.ro/contact-1

Sorina

06.03.2015 13:31

pfff, ce nume de casă valutară are. :)

Z

06.03.2015 22:17

Nu esti departe de adevar :)

Raul

06.04.2015 22:57

Daca s-ar citi corespunzator s-ar intelege pe deplin numele corect al institutiei !Ro (Romania), NEURO (neurologie) =>  RoNEURO.

Alexander

06.03.2015 14:19

O adresa si nr tel se poate ?

paul ioan

06.03.2015 16:05

buna as vrea sa stiu mai multe inf. am sotia bolnava de depresie,vartejuri .samd as vrea sa stiu la ce pret este o consultatitie daca nu ai asigurare 

ceapah

25.03.2015 14:15

duceti-va la bagdasar arsene arsenii arseni cu doua mii de euro rezultate computerizate pe naspa 

Voicu Magdalena

18.06.2015 12:30

Niste doctori minunati,cu multa rabdare,politicosi si pun suflet in ceea ce fac.Preturile nu sunt foarte mari,sunt pe buzunarul fiecaruia dintre noi dar in schimb ai un diagnostic precis si o medicatie pe masura.Cinste lor sa fie sanatosi sa faca multa lume bine!

Bajko

11.11.2016 21:44

Buna
Fiul meu are 8 ani.Si e anizocoric.Cat ar costa un consult neurologic si eventual un angioRMN

Elena Petringenar

17.02.2017 23:53

Buna ,Ma numesc Elena Petringenar ,am 59 ani cu domiciliul in  Alba -Iulia . Vin cu rugamintea la D-voastra pentru o programare cu bilet de trimitere de la Medicul de Familie prin CNAS pentru investigatii deoarece ma simnt rau .Am urmatoarele diagnostice : -Insuficienta circulatoriecerebrala acuta minima atrofie cerebrala . -Cardiopatie ischemica cr nondureroasa. -Hipercolesterolemie. -Spondiloza cervicala . -Discartroza cervicala C6-C7 . Malformatie congenitala mana dreapta . Am tulburari de echilibru ,vertijuri,ameteli, dureri foarte mari de coloana si talpi . Astept un raspuns. Multumesc !    

Camelia

16.01.2017 12:41

Mama mea în vârsta de 53 de ani are mâinile amorțite. Cât costă o consultație? Cu ce documente să se prezinte la dvs.? (Analize. Bilet de trimitere? Etc.) Vă mulțumesc anticipat.

Luminita

17.02.2017 11:45

Buna ziua, as dori sa aflu daca aveti si personal specialuzat in lucrul cu copiii cu autism! Multumesc!

Angelica

18.02.2017 05:07

cum se numeste "fundatia" care administreaza acest institut?

Adeline

18.02.2017 07:13

Felicitari f bine si frumos

Teodora

18.02.2017 10:16

Pentru copiii din alte localități, care vor sa beneficieze de consultațiile din acest centru, cum procedează părinții?

Elena Panainte

16.05.2017 15:17
Buna Ziua....am pe mama mea de 74 d Ani cu metástaza cerebrala ....si acum ni sau recomandat sa facem o biopsie......ma poate ajutat un doctor de neurología de ce riscuri se poate astepta la un astfel de situatie.....va multumesc anticipat

dorina

11.07.2017 23:53

am scris la adresa de la receptie chiar la inaugurare -2015 , nici pana azi nu am primit raspuns .asa ca 

Marius Muntean

04.09.2017 21:22

Buna seara , pentru mama mea va scriu ,am dori sa facem o programare pentru analiza EMG , nu stiu exact despre ce este vorba doar ca are ceva afectiune musculara sau ceva de genu la ochiul stang , la ce costuri se ridica o consultatie pt o asa analiza la dumneavoastra ? va multumesc frumos 

Georgiana

04.11.2017 10:57

Buna ziua sunt mama unui băiețel de 9 ani diagnosticat cu disturb de autism.As vrea sa stiu daca va ocupați si de copii cu autism si ce tip de terapii sau tratament folosiți.Sunt f interesată si astept raspunsul ca sa pot face o programare.Multumesc

dory

24.11.2017 02:53

nu stiu cum un pacient oarecare , cu o boala neurologica rara , poate ajunge acolo !le-am scris domniilor lor  ca as dori sa merg " cobai"  ., pentru ca se :dadeu rotunzi :si in cercetare .nici un raspuns ,,,,poate n-au auzit de patologia mea ..

Petruta Doni

24.03.2018 21:02

Buna ziua! Pentru investigatii si tratament avem nevoie de trimitere sau putem veni pe cont propriu?

Adauga comentariu