Cei doi români decedaţi după furtuna din Grecia erau din Cluj-Napoca

Cei doi români care au murit în timpul furtunii din Grecia, o femeie împreună cu copilul ei în vârstă de numai opt ani, erau din Cluj-Napoca. Potrivit ultimelor informații disponibile, femeia şi copilul ei de opt ani, care au murit în urma unei furtuni din peninsula grecească Halkidiki, erau din Cluj-Napoca, asemenea bărbatului rănit, care este tatăl copilului.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat că tatăl din familia celor doi români decedaţi în Grecia în urma unei furtuni violente va fi externat vineri din spital. Meleșcanu a adăugat că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei şi copilului.

„Au fost mai multe solicitări vreo 20 de apeluri care erau interesaţi să vadă familia. Familia a fost informată şi ţine legătura cu consulul nostru acolo. Cea mai importantă veste este că, în cursul zilei de astăzi tatăl va fi externat din spital. În prezent, Consulatul ţine legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalităţi, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care aveau asigurare familia respectivă. Pentru moment nu avem alte informaţii în legătură cu români care ar fi putut să aibă probleme în acest moment", a declarat, vineri, la un post de televiziune, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Meleşcanu a mai afirmat că vor fi eliberate certificatele de deces pentru mama şi copilul, un procuror ocupându-se de acest caz.

„Nu sunt probleme pentru sprijinul medical, pentru că exista o asigurare. Pentru repatrierea corpurilor, mama şi băiatul, se aşteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalităţile pentru transportarea lor în România. Am solicitat şi noi prin Consulat, a solicitat şi familia eliberarea acestui certificat. Există un procuror care se ocupă de cazul respectiv", a declarat ministrul de Externe.

Cel puţin şapte persoane, dintre care şase turişti au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei. Printre victime se numără şi doi români, au anunţat autorităţile. O femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română, au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia în timp ce se aflau în vacanță în Grecia. 

 

Adauga comentariu