Cei 14 deputați și senatori de Cluj, zero interes pentru județ și alegători. Cum se comportă atunci când presa îi deranjează cu două întrebări simple

Județul Cluj are 10 deputați și 4 senatori, toți în slujba cetățeanului și a binelui țării. Toți sunt interesați să meargă bine proiectele din județ, toți se luptă să atragă bani pentru Cluj atunci când se împarte bugetul național. Au o bună colaborare cu primăriile și cu Consiliul Județean, organizează audiențe cu cetățenii și fac tot posibilul să le rezolve problemele. De asemenea, toți cei 14 deputați și senatori comunică foarte bine cu mass-media, acesta fiind un semn de respect față de cetățeni și corecta informare a acestora.

Mai bine să ne oprim din ironie pentru că unii ar putea să creadă că s-a produs o minune și politicienii chiar au devenit ceea ce ar trebui să fie.

Acum că v-am arătat cum ar trebui să se comporte deputații și senatorii, să vă arătăm ce atitudine au ei de fapt când sunt întrebați ce proiecte au pentru județul Cluj.

Dacă tot se discută intens în această perioadă despre bugetul național, aflat în dezbatere publică, i-am întrebat pe parlamentarii clujeni două lucruri simple, de interes pentru toți clujenii. Le-am acordat și timp de gândire. Le-am trimis cele două întrebări în scris, vineri în jurul orei prânzului și am așteptat răspunsul domniilor lor până astăzi, adică luni la aceeași oră. Ce credeți că s-a întâmplat? Pe scurt, am fost ignorați de majoritatea deputaților și senatorilor. Doar trei dintre ei au binevoit să răspundă.

Cele două întrebări pe care le-au primit cei 14 parlamentari sunt:

1. Care sunt proiectele pentru care veti atrage bani in judetul Cluj, respectiv municipiul Cluj-Napoca?

2. Cum va afecteaza noul buget promisiunile din campania electorala?

Mai jos, vă prezentăm ce reacție au avut deputații și senatorii clujeni. Vom începe cu cei care au răspuns întrebărilor noastre. Au avut nevoie de doar câteva minute.

Csoma Botond – deputat UDMR:

Nu a oferit răspunsuri concrete, dar apreciem totuși că măcar a răspuns solicitării noastre:

1.Încă suntem în discuție pe obiectivele de investiții.

2. Nu am făcut promisiuni hazardate în campanie, deci nu mă afectează.

Radu Moisin – deputat PNL:

S-a scuzat că nu a citit încă bugetul, dar nu a punctat nici măcar un proiect pentru județul Cluj pentru care și-ar dori să atragă fonduri de la bugetul național. În concluzie, un răspuns irelevant:

Am inceput analiza proiectului de buget. Am vazut proiectul acum, cand a fost pus in dezbatere publica. Mai multe date dupa ce reusesc sa il parcurg.

Sorin Moldovan – deputat PNL:

Este singurul care a oferit un răspuns pertinent, a vorbit despre proiectele pentru care dorește să aducă bani în Cluj. Dacă va reuși sau nu acest lucru vom vedea după ce va fi votatul bugetul național pe anul acesta.

Răspunsul său este următorul:

În campania electorală am promis că vom susține proiectele mari de infrastructură din județ cum ar fi: Centura Metropolitană sau Spitalul Regional, iar faptul că ministerele care se ocupă de proiectele respective au un buget mai mare decât anul trecut mă face să fiu încrezător că vom avea bani pentru a realiza ceea ce am promis în campanie.

În continuare, vom comenta modul în care au reacționat sau, din contră, au ignorat solicitarea noastră ceilalți 11 deputați și senatori:

Patriciu Achimaș – deputat PSD

Nici măcar nu a avut decența să citească mesajul pe care i l-am trimis pe whatsapp. Acesta este interesul pe care îl are domnul deputat față de electoratul care l-a trimis în Parlament. Deși este medic și știe cât de importantă este comunicarea, Achimaș a ales ignoranța drept motto al primului său mandat de deputat.

Poate Patriciu Achimaș nu are ce să răspundă, poate nu are niciun proiect pentru Cluj. Așteptăm să fim contraziși de către domnul parlamentar cu date concrete.

Oana Murariu, Viorel Băltărețu și Radu Molnar – deputați USR

Toți trei au primit întrebările pe mail-ul de serviciu. Surpriză! Niciun răspuns după 3 zile de la trimiterea mail-ului. Care este rostul acelor mail-uri de serviciu? Dacă noi, jurnaliștii nu suntem luați în seamă, ne întrebăm ce șanse au cetățenii care și-ar dori să primească ajutor într-o problemă importantă?

Domnul deputat Radu Molnar știe însă să folosească adresa de mail de serviciu pentru a trimite comunicate de presă.

Sabin Sărmaș – deputat PNL

Ne-a răspuns vineri că se află într-o ședință și că va reveni cu un răspuns. Au trecut trei zile de atunci și domnul deputat încă nu și-a găsit timp să ne spună care sunt proiectele pentru care va atrage bani pentru județ și pentru municipiul Cluj-Napoca și cum vor fi afectate promisiunile sale de împărțirea banilor. Sau poate nu s-a încheiat ședința de vineri!

Cristina Burciu – deputat PNL

Nici măcar nu a binevoit să citească mesajul pe care i l-am trimis. Vă reamintim că Cristina Burciu este unul dintre acei mulți politicieni traseiști. Primul mandat (2016-2020) l-a câștigat pe listele PSD, apoi a considerat că nu se mai potrivește cu doctrina social-democrată și a trecut tocmai în tabăra PNL. Pe listele acestui partid a câștigat un nou mandat. Încă patru ani, Burciu va încasa lună de lună bani frumoși pentru nimic, așa cum s-a întâmplat și în mandatul anterior.

Alin Coleșa – deputat AUR

Inițial deputatul AUR ne-a transmis, vineri seara, următorul răspuns:

Vă voi răspunde în cursul weekend-ului. Încă nu am avut timp să citesc varianta de buget publicată.

Nu a mai revenit cu niciun răspuns.

Attila Laszlo (UDMR), Vasile Dîncu (PSD) și Adrian Oros (PNL) – toți trei senatori nu au oferit niciun răspuns, deși au citit mesajele transmise de noi pe whatsapp.

Nici senatorul Cristian Bordei (USR) nu a răspuns întrebărilor noastre trimise pe mailul de serviciu.

Adauga comentariu