Ce-a vrut să transmită autorul? Ziar de Cluj și NCN lansează concurs de idei

FOTOGRAFILA vă prezintă o imagine cu o simbolistică aparte, cu un profund conținut ezoteric: "ATENȚIE! BLOCAM NU LUCRĂM”. Altfel spus, înțelesul adânc al acestui anunț poate fi pătruns doar de către cei inițiați, cei care dețin secretul vechilor tehnici tovărășești, cuprinse în formula sancrosantă: "timpul trece, banul vine”. De altfel, secretul acestei formule se referă la banul ce va să vină într-un sens generic, doar cei inițiați știu că ”banul” este unul public. Cât privește ”timpul”, un concept cu profunde implicații filosofice, acesta se măsoară prin răbdare ori, mai bine spus, prin nervii cetățenilor din cetatea veche a Clujului.  

Acest anunț tronează în zona Pieței Mihai Viteazu, piață publică ce este într-o continuă prefacere, într-o schimbare fără de sfârșit. În lumina articolelor publicate de Ziar de Cluj, care constatau că lucrările de modernizare sunt susținute prin efortul unui singur muncitor, acest anunț este emblematic: pe șantier nu se lucrează. NU LUCRĂM, DOAR BLOCĂM.

Cui aparține acest anunț? Ce-a vrut să comunice autorul prin acest mesaj? Nu i-a reușit încadrarea în pagină sau a dorit să bulverseze opinia publică?

Ziar de Cluj și NCN lansează concurs de idei. Un concurs de idei la fel de inutil ca toate celelalte lansate de către administrația clujeană.

CITEȘTE ȘIPiața Mihai Viteazu - un șantier fără sfârșit. Vezi cum avansează lucrările FOTO&VIDEO

CITEȘTE ȘIModernizarea Pieței Mihai Viteazu se face ca pe vremea voievodului. Va fi gata în toamnă, dar nu se știe anul - FOTO

 

 

 

Adauga comentariu