Ce tot amenință ăștia de la Untold că s-ar putea duce în altă parte? Nicăieri nu are să anuleze cineva pentru ei legea timp de 4 zile și nu are să le pună un oraș preș la picioare așa cum o face Emil Boc!

Măcar, de patru ani, nu Ie mai dă bani de cheltuială din buget (așa 900 de mii de euro nerambursabili) cum a făcut la prima ediție, atunci când fraierii Clujului au fost mințiți de către municipalitate că brandul festivalului e al lor, pentru când va fi Clujul “Capitală Culturală Europeană”. Nu le dă bani la vedere, le dă punându-le la dispoziție, în mod netransparent, bunurile orașului. Așa că mai ușor cu șantajul pe scări!

Și, totuși, procurorii chiar nu au nimic de spus că s-a rechiziționat și distrus, timp de 5 ediții, Parcul Central – fără să știm exact termenii contractului? Că s-a făcut praf gazonul de pe Cluj Arena? De fiecare dată cică dau vreo douăzeci, treizeci de mii de euro să refacă o lucrare de două, trei sute de mii de euro și toată lumea-i fericită. Că s-a dat infrastructura orașului + gardieni (polițiști + jandarmi) din banii noștri, nu ai festivalului? Că minorii au bântuit noaptea cu dozele de bere în mână? Că s-a făcut sex în văzul lor. Că se trage pe nas…

“S-a distrat lumea, comunistule (boșorogule, pesedistule)“ - acesta este răspunsul la încălcarea legii.

Eu critic mizeria făcută în orașul meu, hoția pe față în beneficiul unui plod de securist pe nou (dacă o fi el adevăratul beneficiar și nu e și Untold un fel de Țigareta II), nu am nimic cu discoteca ilegală în aer liber, sau distracția copiilor și uaseceriștilor nostalgici. Sunt același ziarist (nu boschetar de presă) care v-am scris zi, de zi, "Escrocaritasul" și v-am demonstrat că sunteți bizonii lui Iaon Stoica și a jocului său piramidal. Acela era “Untodul” anilor 90, operațiunea secretă de spălat bani a securiștilor acelor ani. Și nu m-am speriat că ați urlat că-mi spargeți geamurile și-mi dați foc la redacție, de mână cu șefii Poliției județene și municipale! Sunt cel care a scris, ani de zile, despre crimele comise de responsabilii Armatei române în decembrie 1989 - și nu m-am speriat de amenințările lor cu Direcția de Informații a Armatei (generalii, coloneii și maiorașii care au ajuns la închisoare, pot să vă mărturisească).

Credeți că mă sperii de niște mucea care-și permit să amenințe pe site-ul și pagina de Facebook a ziarului la modul anonim? Mă faceți să râd. Iar lui Emil Boc îi zic: să-ți fie rușine cu cine te-ai înhăitat! Nici o foame de imagine nu merită această decădere morală!

Când cineva își permite să anuleze legea timp de 4 zile, calea spre dictatură este deschisă. Când masa de dobitoace aplaudă, behăind, suspendarea legii în numele distracției, înseamnă că nu s-a înțeles nimic din ce au însemnat fascismul și comunismul, ideologiile "viitorului luminos al omenirii", care ne-au costat sute de milioane de morți și destine distruse.

Mă cutremur să văd câți pun botul la povestea cu banii aduși Clujului și la cum s-au distrat tinerii. Tinerii “se distrau” și când ardeau cărți și când hăituiau evrei, intelectuali, deviaționiști, homosexuali...

Mi-e o scârbă de mă doare de atât prostie asumată și atâta ticăloșie exprimată din partea autorităților publice locale și a haitei de aplaudaci (postaci). Se putea face, mai ales după experiența din anii trecuți, un festival la fel de frumos, fără să se anuleze legea. Se putea găsi și amenaja o locație în apropierea orașului. Dar, lăsat numai pe banii lui, fără stipendii de la bugetul local, plodul de sereist, Bogdan Buta, crapă cu tot cu afacerea securistică.

Adauga comentariu