Ce spune conducerea UDMR despre demisia fostului senator Eckstein Kovacs Peter. Președinte UDMR Cluj: "Sper că prietenia noastră nu se va deteriora din cauza divergențelor privind modificarea legilor Justiției"

La scurt timp după ce fostul senator UDMR Eckstein Kovacs Peter și-a anunțat demisia din partid, din cauză că UDMR susține modificarea legilor Justiției, liderii formațiunii politice au ieșit cu reacții de părere de rău. Contactat de Ziar de Cluj pentru a comenta demisia lui Eckstein Kovacs Peter, președintele UDMR Cluj, Csomo Botond - care e și deputat  - a spus că singura sa reacție este mesajul pe care l-a postat duminică dimineața pe pagina personală de Facebook

"Péter, îmi pare rău că ai părăsit UDMR-ul. Ai fost unul dintre oamenii de bază ai organizației clujene, de-a lungul anilor am învățat multe de la tine, îmi amintesc cu drag campaniile electorale din 2008 și 2012, când am lucrat împreună. Am simțit că, dincolo de politică, am avut și o relație de prietenie, sper că aceasta nu s-a deteriorat în mod definitv din cauza opiniilor divergente privind modificarea legilor justiției.", a scris Csoma Botond pe pagina de socializare

Într-un comentariu la postare, Eckstein Kovacs Peter i-a răspuns că a luat decizia "cu inimă grea", dar că în organizație are mulți prieteni care îi vor rămâne prieteni.

La rândul său, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că regretă demisia lui Eckstein Kovacs Peter, dar că fostul senator nu a mai avut de mult timp activitate în partid.

"Regretăm orice plecare din organizaţie, îi dorim succes în continuare. Principiile sau dezideratele noastre nu s-au schimbat şi nu se vor schimba nici după această plecare. Domnul Eckstein Kovács Peter, în ultimii ani, nu a avut o contribuţie activă la apărarea drepturilor comunităţii maghiare", a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax

Comentarii

Nico

24.06.2018 12:10

Ar fi interesant daca prea distinsii conducatori ai filialei locale UDMR precum si reprezentantii actuali in senat si camera deputatilor ar lua pulsul comunitatii si ar sta de vorba cu maghiarii de rand sa vada ce parere au ei despre tot rahatul asta. Nu de alta, dar am vecini si colegi maghiari care au iesit si ei in strada.

Mai sa fie...

24.06.2018 13:08

In calitate de senator UDMR, dl E.Kovacs a facut foarte multe pentru "apararea drepturilor comunitatii maghiare", timp de foarte multi ani. Cat nu au facut si nu vor avea ocazia niciodata sa faca mii de membri ai organizatiei.Prin urmare, a sublinia la plecarea sa ca in ultimii ani nu a mai actionat vizibil, mi se pare asa...o chestie slaba rau de tot. Nepoliticoasa si irelavanta. Rautacism. Inadecvare la situatie. 

geo

25.06.2018 07:32

Domnu Csoma Botond, tot UDMR-ul n-a avut nici o contributie la drepturile ungurilor in utlimii ani. Sunteti doar niste slugi PSD!!! Sa va fie rusine, luptati pentru niste infractori! FARA HOTI in conducerea statului.Botond, ii ultima data cand UDMR a intrat in parlament. La urmatoarele alegeri, daca nu modificati pragul la 3%, nu mai intrati. Ungurii nu-s orbi. Va vedem!!!

Adauga comentariu