Ce spune Boc despre taxa de intrare în centru pentru șoferi

În urmă cu câteva zile, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat în cadrul unei emisiuni că se află în analiză introducerea unei taxe de intrare în centru, ca urmare a lipsei cronice de locuri de parcare. Tarcea nu a ezitat să aducă vorba și despre parkingurile care de vreo 6 ani se tot construiesc în oraș. Pe hârtie, bineînțeles! În caz că nu vă mai amintiți, din 2013 și până acum, Primăria Cluj-Napoca a dat în folosință un singur parking. 

Taxa de intrare în centru se practică de ani buni în metropolele europene, deci gândul viceprimarului nu ar fi o premieră. Se pare însă că gândul lui nu coincide cu gândul primarului Emil Boc. Acesta din urmă, invitat ieri la o emisiune radio, a declarat că nici vorbă să introducă taxă de intrare în centru. S-a arătat chiar foarte surprins când realizatorul emisiunii i-a precizat că Dan Tarcea a anunțat posibilitatea introducerii acestei taxe în urmă cu câteva zile. 

„Nu avem așa ceva pe ordinea de zi sau în lucru. Nu știu de ce spuneți asta. În contextul în care în Europa sunt anumite practici de acest fel...dar noi nu avem în vedere în acest moment așa ceva, deci nu există nici în dezbatere publică, nici în analiză un asemenea proiect acum”, a spus Emil Boc.

Ori l-a luat gura pe dinainte pe Tarcea și această taxă ar fi trebuit să fie o surpriză ori s-au răzgândit șefii orașului pentru că ar pierde niște voturi importante la alegerile de anul viitor. 

Până una alta, centrul rămâne netaxabil. 

Citește și:

Tarcea nu se lasă și își sperie alegătorii cu o nouă TAXĂ AUTO de acces în centrul Clujului
 

Adauga comentariu