Sport

Ce spune Boc despre PRIVATIZAREA clubului de fotbal U Cluj: ”Am avut odată un experiment din acela și abia am salvat echipa de la desființare”

Clubul clujean de fotbal Universitatea Cluj se zbate în mediocritatea Ligii a-II a, terminând campionatul la doar trei puncte distanță de primul loc retrogradabil. Planul municipalității de a revigora echipa nu funcționează prea bine. De la momentul în care echipa a pierdut barajul pentru accederea în prima Liga, rezultatele echipei au fost din ce în ce mai proaste, culminând cu o apropiere periculoasă de a retrograda în Liga a III-a. Cu toate acestea, Boc continuă să își păstreze optimismul și cel puțin la nivel declarativ își manifestă încrederea că echipa va reveni pe prima scenă a fotbalului românesc. În ceea ce privește un posibil investitor, primarul se arată sceptic și amintește despre perioadă în care echipa a fost aproape de desființare. Era Walter s-a încheiat prost pentru Universitatea, dar nu trebuie uitat că tot atunci echipa a avut cel mai bun parcurs.

”U Cluj va primi finanțare în continuare și vă asigur că nu este departe momentul în care acest oraș va avea din nou brandul Universității la cel mai înalt nivel. Va veni și momentul acela, dar e mai greu pentru că e o echipă publică, nu e o echipă privată cu sponsori privați. Ar fi o soluție privatizarea, dar aduceți-l, bată-l vina, pe sponsorul acela privat care să vină să vrea să investească bani. Am avut odată un experiment din acela și abia am scos echipa de la desființare. Cât am luptat să nu dispară brandul și să-l salvăm. Dar asta este, investitorii aceștia privați, eu nu mă prea pricep la fotbal dar consider că proiectul acesta trebuie să rămână unul curat, transparent, public, să crească frumos și să ajungă acolo unde îi e locul. Autoritățile publice clubul Universitatea pentru că este un brand al acestui oraș”, a declarat primarul Emil Boc

Clubul a fost afectat puternic de criza provocată de pandemia de coronavirus, mai ales după ce primăria și-a sistat finanțare, la fel cum au făcut-o și cei mai mulți dintre sponsori. În acest context, clubul a luat decizia de a reduce la jumătate salariile jucătorilor. 

”Noi suntem asociație. Noi luăm banii pe an calendaristic și îi putem cheltui, cu anumite restricții, până în decembrie. Ce nu cheltuim se întoarce la buget. Sponsorii vin pe un an sau doi și nu poți să-i obligi să-ți dea bani. E foarte greu să faci un buget, mai ales că e un club nou, de 3 ani. Faci un surplus doar din participări în cupe europene sau vânzarea jucătorilor. Noi am luat-o de la zero și cu academia. Am investit foarte mult în academie, dar sunt copii mici, nu pot fi vânduți. E greu să pui bani deoparte. Noi am fost cu banii la zi”, a explicat directorul general Daniel Stanciu pentru Liga2.ro. 

Ediția de campionat a Ligii 2 s-a încheiat după 24 de etape din cauza pandemiei de coronavirus. Universitatea Cluj a încheiat pe locul 14, la doar trei puncte de prima poziție retrogradabilă ocupată de Concordia Chiajna, dar care avea un meci mai puțin jucat. Federația Română de Fotbal a decis însă că nicio echipă nu va retrograda, iar echipele ce vor promova în Liga I vor fi stabilite în urma unui play-off disputat între echipele care au încheiat campionatul pe primele șase poziții. 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *