Ce spun tinerii antreprenori despre programul „Start-Up Nation″: „De la început am știut că Start-Up Nation ajută antreprenorii mici să se dezvolte”

Sute de antreprenori cer ajutorul an de an statului prin programul „StartUp Nation″ pentru a-și deschide o afacere. În ediția 2018/2019  peste 30.000 de aplicanți au depus planuri de afaceri, ceea ce înseamnă o creștere spectaculoasă față de anul trecut când au fost depuse 19.297 planuri de afaceri.

Cu ajutorul programului „StartUp Nation″ micii antreprenori reușesc să își îndeplinească visul. Pentru a ne convinge că acest program chiar vine în ajutorul tinerilor, am stat de vorbă cu Tatiana Covaciu, tânăr antreprenor care a obținut bani prin acest program. Tatiana a reușit cu banii de la stat să își dezvolte un atelier unde confecționează decorațiuni handmade, precum perne, tricouri și ghiozdane personalizate. Cu ajutorul programului „StartUp Nation″, Tatiana și-a achiziționat toate utilajele de care avea nevoie.  

 

În primul rând, să ne spui de unde ai pornit? Când ți-ai dat seamna că ai acest talent?

Tatiana Covaciu: Talentul l-am moștenit de la mama mea care este croitoreasă. De când eram mai mică voiam să îmi cumpăr diverse chestii din magazine, de exemplu perne sau rochițe, iar mama de fiecare dată imi spune: lasă că le putem face și noi acasă. Așa m-a ambiționat și am început și eu să-mi fac propriile decorațiuni. La început mama mi-a arătat cum să lucrez, eu făceam șabloanele, desenam și tăiam și ea mi le cosea.

De cât timp ai acest business?

Tatiana Covaciu: De aproximativ 4 ani. Am început prima dată să îmi fac mie o pernă și m-am gândit să o pun pe rețelele de socializare și am primit foarte multe aprecieri și am fost rugată să fac și pentru vânzare.

Când te-ai gândit că este momentul să își transformi visul în realitate? Să mergi mai departe cu ceea ce ai făcut doar pentru tine?

Tatiana Covaciu: M-am hotărât să merg mai departe în momentul în care am văzut că munca mea este tot mai apreciată. Mi se cereau tot mai des produse. De la început am avut sprijin din partea părinților.

 

Tatiana se numără printre norocoșii care au reușit să își dezvolte o afacere cu bani de la stat. Să vedem cât de greu i-a fost să obțină suma de care avea nevoie.

 

Cât de greu se obțin banii?

Tatiana Covaciu: Nu pot să spun că se obțin foarte greu. Trebuie doar să ai actele necesare pentru a te înscrie, să urmezi pașii care ți se cer și puțină răbdare.

Ai fost îndrumată să aplici la acest program?

Tatiana Covaciu: Sincer, tatăl meu a venit cu ideea, dar de la început mi-a surâs și mie. Știam că așa ne putem dezvolta, să ne facem un atelier mai mare, cu toate utilajele de care avem nevoie pentru a ne exercita munca.

Când ai pornit la drum, te-ai gândit că ai putea să eșuezi?

Tatiana Covaciu: Niciodată nu m-am gândit că aș putea să eșuez. De la început am știut că programul „StartUp Nation″ ajută antreprenorii mici să se dezvolte. Atelierul propriu zis avea doar 3 mașini de cusut, dintre care 2 erau vechi, mergeau și nu mergeau. Acum am ajuns la 8 mașini de cusut și avem și o autoutilitară cu care reușim să ne transportăm produsele la târguri.

Cât de greu este pentru un tânăr antreprenor să pornească la drum?

Tatiana Covaciu: Dacă își dorește foarte mult acest lucru nu este foarte greu. Trebuie doar să ai ambiție și să știi ce îți dorești.

 

Adauga comentariu