Ce spun reprezentanții Interservisan despre femeia care a decedat în fața clinicii?

Ziar de Cluj vă semnala ieri cazul unei femei care a făcut un stop cardio-respirator în fața Clinicii Interservisan din Gheorgheni, fiica acesteia acuzând că nimeni din clinica nu i-a acordat femeii primul ajutor.

Reprezentanții clinicii au transmis un punct de vedere în care susțin că personalul clincii i-a acordat femeii primul ajutor și pacienta a fost monitorizată până la sosirea ambulanței.

În seara zilei respective, a fost solicitat ajutorul personalului nostru medical de către o doamnă, deoarece mama acesteia a leșinat în fața farmaciei de lângă Centrul Medico Chirurgical Interservisan din Gheorgheni. Personalul medical prezent la acel moment a răspuns imediat solicitării și a intervenit prompt pentru a acorda primul ajutor necesar.
Imediat au fost luate măsurile de prim ajutor necesare, raportat la situația existentă, respectiv pacienta a fost aranjată în poziție de siguranță, s-a verificat și s-a constatat faptul că respiră spontan, a fost verificată și constatată prezența pulsului și a tensiunii arteriale, s-a încercat montarea unei linii venoase, a fost solicitată intervenția serviciul medical de urgență 112 și pacienta a fost monitorizată până la sosirea ambulanței.
De asemenea, a fost anunțat medicul din clinică care a coborât imediat și având în vedere că pacienta respira spontan, avea puls prezent, a menținut măsurile deja instituite. Medicul a sunat încă o dată la serviciul medical de urgență 112 pentru a se asigura că o ambulanța va veni în cel mai scurt timp, însă serviciul de ambulanță trimisese deja
un echipaj SMURD, care a sosit imediat după terminarea apelului, echipajul acesteia preluând cazul.

Pe de altă parte, este important de menționat că Centrul Medico Chirurgical Interservisan SRL este autorizat să funcționeze legal de către DSP și Ministerul Sănătății, însă nu și pentru medicină de urgență și nici nu deține un serviciu privat de ambulanță.
Pacienta a fost preluată și transportată în viață de către echipajul de ambulanță.

Centrul Medico Chirurgical Interservisan SRL își exprimă regretul față de această situație.

Vă reamintim că fiica femeii ne-a povestit cum mama ei a decedat, iar tot ajutorul oferit de cei de la clinică a fost un pahar de apă oferit de o asistentă. Cu privire la cele declarate de reprezentanții clinicii, fiica femeii ne-a declarat: 

„Nu e adevărat. Mint doamnă. Nu ni s-a acordat nici cea mai mică atenție. O singură doamnă asistentă a venit și mi-a zis că ea nu are ce să facă. Nu ne poate ajuta cu nimic.Nu a fost niciun medic. Mint ca să se scoată. Le strică imaginea un pacient care moare în fața clinicii. ”

Citește și:

Cum poți să mori cu asigurarea medicală la zi în Cluj-Napoca: „Am ajuns să îmi moară mama în brațe, în fața unui spital”


 

Adauga comentariu