Ce spun parlamentarii UDMR de Cluj despre posibila intrare la Guvernare alături de PSD? Azi, la discuții, Protocolul de colaborare este în vigoare, dar expiră în 30 ale lunii...

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta azi, la Palatul Cotroceni, cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui nou prim-ministru. Cu partidele mari, Iohannis va sta de vorbă câte o oră, în timp ce cu celelalte formţiuni va discuta câte 30 de minute. PSD şi ALDE merg împreună la cosultările cu preşedintele de la ora 15. PNL va participa la discuţii de ora 16, USR  la ora 17, PMP la ora 17.30, UDMR la ora 18; iar grupul minorităţilor naţionale vor ajunge la Cotroceni la ora 18.30. Fiecare delegaţie va avea maxim 5 persoane iar pe surse se vechiculează o eventuală intrare la guvernare a UDMR-ului în contrapartidă cu susţinerea  prim-ministrului propus de PSD-ALDE. 

Protocolul de colaborare parlamentară dintre UDMR şi PSD expiră la sfârşitul acestei luni.

Din acest  motiv pentru susţinera unui nou prim-ministru propus de PSD, UDMR  va putea să impună condiţii pentru a încheia un nou protocol. Ce părere au cei doi reprezentanţi clujeni ai UDMR  în Parlamentul României despre o posibilă susţinere a propunerii pentru funcţia de prim-ministru în cndiţiile în care pentru demiterea lui Sorin Grindeanu PSD nu a dat curs cerinţelor reprezenanţilor maghiari. 

“Nu doresc să comentez această informaţie nici să o confirm nici să o infirm. Un sigur lucru pot spune că la 30 iunie expiră protocolul de colaborare cu PSD-ul deci urmează să analizăm evenimentele şi să vedem cum mergem mai departe dar nu nu mă pot antepronunţa”, a afirmat senatorul Laszlo Attila.

Deputatul Csoma Botond este de părere că la consultările de azi cu preşedintele  Klaus Iohannis protocolul de colaborare parlamentră dintre UDMR şi PSD este în vigoare. Botond a firmat însă că nu  s-a luat nicio decizie cu pivire la o posibilă susţiner a unei propuneri penru funcţia de prim-ministru venintă din partea PSD. 

“Având în vedere faptul că noi am avut şi până acum o colaborare paramentară cu PSD-ul,  care este în vigoare, putem discuta. Încă nu s-a luat o decizie îm sensul acesta dar vom discuta în cursul acestei zile”, a afirmat deputatul Csoma Botond 

 

    

Comentarii

daniel

06.07.2017 02:52

totul e in aer.udmr,stau ca si ciocli pe gard sa profite de gafele celui mai nemernic partid din toate timpurile din Romania,PSD.udmr,vorbeste de "colaborare"  e o minciuna. udmr negociaza totul la sange sa obtina niste drepturi anticonstitutionale si sa rupa Transilvania de Romania.Si PSD (comunisti rusofili)si udmr(nazisti) ar trebuii scoase inafara legii.  

Adauga comentariu