Ce spun consilierii judeteni despre mazilirea lui Seplecan in PNL

Sprijinul politic din partea PNL acordat lui Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judetean, a fost retras aseara in cadrul unei sedinte interne. Unora dintre colegii din deliberativul judetean gestul li se pare dubios, in timp ce altii cred ca era inevitabil si a fost declansat de atitudinea lui Seplecan. Ramane de vazut ce se va intampla in urmatoarea sedinta a CJ, daca va fi inlaturat din functie. Cert este ca cei care au de pierdut din noua lupta sunt clujenii.

Am participat la sedinta de aseara, fiind unul dintre prim-vicepresedintii biroului judetean. Au fost prezenti 66 de membri ai BPJ cu drept de vot. Votul a fost statutar. Sunt in total 110 membri, cvorumul inseamna 56. 59 au votat pentru ridicarea sprijinului politic. Cred ca din punct de vedere politic era inevitabila o astfel de decizie. Functia de presedinte al Consiliului Judetean este o functie politica, ajungi acolo cu sprijinul partidului. Nu poti sa faci afirmatii de genul “Eu sunt conducatorul judetului si nu discut chestiuni administrative la partid”. Este total eronat, ai ajuns acolo politic, anumite chestiuni trebuie dezbatute si la partid. In schimb Mihai Seplecan avea o atitutine refractara. Nu stiu daca asta a dus la decizia de aseara sau nu, dar cred ca a fost un cumul de factori. Daca venea Seplecan la sedinta de aseara putea sa isi spuna punctul de vedere, putea veni cu sustinatorii lui”, a declarat pentru Ziar de Cluj consilierul PNL Marius Minzat.

Acesta considera ca un adevarat membru de partid ar trebui sa se supuna vointei majoritatii, a partidului, facand referire la afirmatiile lui Seplecan ca nu va pleca de la sefia judetului decat la finalul mandatului, in 2016.

In mod normal, daca ai fost sprijinit politic sa ajungi intr-o functie si apoi cei care te-au sprijinit considera ca trebuie sa fii inlocuit, un membru de partid, care este cu adevarat membru accepta aceasta decizie si se supune majoritatii. L-am sustinut pe Mihai pentru sefia CJ, a fost decizia politica a partidului. Atunci el a fost sustinut de multi. Numai ca acei primari, viceprimari si peresedinti de organizatii nu au putut sa il si ajute sa conduca judetul. Nu doresc sa comentez modul cum a condus Consiliul Judetean pentru ca si eu fac parte din randul consilierilor PNL. Sunt membru PNL de 25 de ani, am avut ocazia sa ma confrunt si cu puncte de vedere ale partidului cu care nu eram neparat de acord, dar mereu am respectat deciziile partidului”, a mai spus Marius Minzat.

De acceasi parere este si consilierul PNL Calin Tuluc.

“Birourile permanente judetene reunite au votat cu 95% din numarul celor prezenti pentru retragerea spijinului politic a lui Seplecan. Acest procent spune mult vizavi de perceptia partidului fata de relatia domnului presedintele cu partidul. Nu poti porni un razboi cu toata lumea si sa ai sanse 100%  de castig. Daca e un membru fidel si are onoare ar trebui sa ia act de decizia politica a partidului si sa renunte la functia de presedinte si sa sustina noua propunere a partidului”, a aratat Tuluc.

Acesta ii reproseaza lui Seplecan ca nu a comunicat nici cu partidul si nici cu aparatul administrativ al CJ.

In sfarsit obtinand ceea ce isi dorea timp de trei luni de zile nu a reusit sa o fructifice in niciun fel. Dimpotriva, a reusit sa dea dovada de o lipsa de comunicare cu colegii din partid, o inexistenta totala a comunicarii atat cu partidul cat si cu oamenii pe care ii conduce. Nu a reusit sa rezolve niciuna dintre problemele care sunt mai multe ca niciodata la CJ. Daca PNL-ul are o vina pentru situtia de la CJ, e o vina pentru ca a promovat un om care nu a confirmat”, a conchis Tuluc.

Dan Canta, una dintre vocile puternice ale opozitiei din CJ, subliniaza caracterul paradoxal al insistentelor cu care l-au impus pe Seplecan in functie, ca dupa cateva luni tot ei sa il dea jos.

Treburile interne ale PNL-ului nu ma intereseaza. Modul defectuos in care au guvernat se vede si din scandalurile pe care le fac. Imi pare rau ca dupa ce au insistat luni de zile si cu metode ortodoxe si mai putin ortodoxe sa-l puna in functie, dupa trei luni spun ca nu mai e bun. Din pacate pierd oamenii. Probabil Seplecan acum a ajuns sa descopere niste nebunii ale predecesorilor sai, tot liberali, baietii spun acum ca nu e bine. Este o functie politica, daca iti retrage sprijinul politic ai doua variante: ori te lupti cu cel care ti-a facut asta, ori pleci. E problema lor, repet, pacat ca pierd clujenii”, a declarat Dan Canta.

Colegul de partid, presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, crede ca vina pentru situatia creata o poarta co-presedintii PNL Cluj.

Marius Nicoara si Daniel Buda sunt responsabili pentru situatia de la Consiliul Judetean. Ei au fost cei care l-au sustinut pe Mihai Seplecan si ei trebuie sa raspunda. Din punctul nostru de vedere Seplecan a fost numit, nu ales in functia de presedinte a CJ prin simpla prezenta a celor doi in sala in ziua votului din CJ. Nu pot sa ii dau sfaturi lui Seplecan din punct de vedere politic pentru ca nu este problema PSD-ului.  Noi nu l-am sustinut, nu il sustinem, si nu il vom sustine pe Sepelcan. Am fost singurii care am spus ca nu este potrivit pentru functia respectiva Din punctul nostru de vedere PNL-ul a blocat judetul prin sustinerea domnului Seplecan la sefia CJ”, a fost de parere consilierul PSD Remus Lapusan.

Consilierul UDMR Okos Rigo Denes crede ca soarta lui Seplecan se va decide in sedinta de marti a Consiliului Judetean.

Am auzit la radio azi dimineata. Este un lucru intern la partid. De plecat sau de ramas (la sefia CJ – n.red.) nu depinde de el, ci de numarul de voturi. Ce pot sa spun, ca despre un coleg, e ca a fost foarte activ domnul Seplecan, si cand era consilier. Merge, cunoaste primarii, poate cu administratia merge mai greu. Marti avem sedinta, vom vedea atunci ce se intampla”, a spus consilierul UDMR Okos Rigo Denes.

Adauga comentariu