Ce se mai sarbatoreste azi, pe glob? La multi ani, oameni singuri, hipopotami, balene si jeleuri gumate!

Atunci cand se termina sarbatorile legale si oamenii tot au chef sa sarbatoreasca… gasesc motive. Pe glob sunt celebrate cele mai mari ciudatenii, fiecare animal are ziua sa, aproape fiecare obiect sau obicei are propria zi.

Deci? Ce sarbatorim in 15 februarie? Aflam de pe www.daysoftheyear.com

 

Zi importanta pentru fauna mondiala! 15 februarie este ziua hipopotamilor. Supranumiti si caii raurilor in antichitate, uriasele si deloc gratioasele mamifere se pot felicita reciproc si asteapta urarile de bine ale admiratorilor. Daca vedeti un hipopotam, nu va apropiati prea mult, totusi! In ciuda privirii blande, e unul din cele mai mortale animale, nestiind sa isi gestioneze propria greutate si strivind tot ce pica sub copite.

 

Pangolinii sunt o specie pe cale de disparitie. Singurul mamifer cu solzi de cheratina, pangolinul este intalnit tot mai rar in Asia si Africa, regiuni pe care le popula cu succes in urma cu sute de ani.

 

Balenele au sute, mii de asociatii care lupta pentru drepturile lor, care incearca sa le ocroteasca si care le si sarbatoresc, in fiecare an, pe 15 februarie.

 

Cine nu iubeste jeleurile gumate? Nu sunt maini care sa fluture in aer. Legenda spune ca niciun jeleu gumat mancat astazi nu creste glicemia, nu ingrasa, nu se pune la socoteala in diete. Doar… e ziua lor.

 

Si, cum altfel decat dupa Ziua Indragostitilor, 15 februarie este ziua in care oamenii isi constientizeaza singuratatea. Pe tot globul! Nu vom vedea la fel de multe mesaje pe platformele de socializare, dar exista oameni care chiar sunt mandri ca sunt singuri. Si sarbatoresc in propria singuratate.

Adauga comentariu