Ce se întâmplă cu stațiile de autobuz ruine din oraș. De mai multe luni, chioșcuri și tonete distruse ocupă degeaba terenul

În urmă cu aproximativ două luni, Ziar de Cluj a prezentat o situație care persistă de cel puțin o jumătate de an: în oraș, în mai multe stații de autobuz sunt chioșcuri de comerț desființate, dar cu toate acestea nu au fost ridicate de pe domeniul public.

Chioșcurile micilor comercianți au fost scoase din uz ca urmare a expirării contractelor de concesiune.

Citește și:

Circulăm cu autobuze electrice, dar așteptăm busul în stații ruină, relicve ale anilor '90 – FOTO

"Serviciul Autorizări Comerț aplică procedura de desființare a acestor tipuri de construcții cu caracter provizoriu și demontabil, cu destinație comercială, aflate pe domeniul public. În acest sens se notifică deținătorul construcției, acordându-i-se termen de desființare a acesteia. În cazul neconformării se întocmește dispoziție de desființare pe cale administrativă a construcției în cauză. Toate dispozițiile se comunică Direcției Tehnice, Serviciul Tehnic, Reparații imobile pentru aplicarea acestora, procedându-se la desființarea construcției", au transmis reprezentanții Primăriei, la solicitarea Ziar de Cluj.

Amenda care se aplică proprietarilor de chioșcuri pentru amplasarea acestora pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, fără achitarea taxelor aferente, este cuprinsă între 1.000 și 2.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 170/2009 privind reglementarea activității de comerț stradal desfășurată la gherete, tonete, panouri publicitare mobile, suporți etc.

Stațiile cu aspect comunist urmează să fie modernizate, dar nu se știe când.

"În cadrul Comisiei de verificare a terenurilor propuse pentru obiectivele de investiții au fost luate în discuție stațiile multifuncționale preluate în proprietatea privată a municipiului ca urmare a încetării contractelor de concesiune. Pentru aceste stații urmează să fie lansată o procedură de achiziție pentru elaborare expertize tehnice și studii de fezabilitate în vederea modernizării acestora”, au mai precizat reprezentanții Primăriei.

Adauga comentariu