Ce se intampla cu banii gasiti pe strada predati la Politie

Adeseori cei care isi pierd portmoneul isi recupereaza doar actele, daca nu cumva ajung si acestea pe fundul unui tomberon. Ocaziile in care oamenii returneaza banii gasiti sunt considerate atat de neobisnuite, incat de multe ori fac subiectul unor stiri. Tentatia de a pastra banii gasiti pe strada e si mai mare daca ii gasesti pur si simplu, fara niciun act. Asta i s-a intamplat si unei clujence in urma cu cateva zile, insa nici prin gand nu i-a trecut sa pastreze banii pentru ea.

“I-am gasit pur si simplu cazuti in zapada pe strada Bucegi, era o suma importanta. Am intrebat la magazinele din jur, am pus si pe Facebook, apoi i-am predat la Sectia 4. Nici prin cap nu mi-a trecut sa ii pastrez. Eu daca as fi pierdut asa o suma, m-as fi bucurat sa ii gasesc la Politie, mi s-a parut normal sa fac asta”, ne-a spus clujeanca.

Nu a primit insa nicio veste pana acum, astfel ca este foarte posibil ca banii sa nu fi fost revendicati deocamdata. Ce se intampla, insa, cu acesti bani?

Reprezentantii Politiei clujene arata ca banii gasiti pe strada ajung intr-un final la ANAF.

“Se face un proces verbal la sectia de politie, apoi se inregistreaza o lucrare generala, se consemneaza detaliile predarii si se verifica sa nu provina din vreo infractiune. Apoi un reprezentant imputernicit al IPJ ii depune la CEC, iar daca timp de un an de zile nu ii revendica nimeni, se depun la Finante”, au explicat reprezentantii IPJ Cluj.

Adauga comentariu