Ce salarii au angajații din Primăria Florești

Consiliul Local al comunei Florești va dezbate în ședința de vineri un proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază prntru funcționarii publici și personalul din cadrul aparatului de specialitate al primarului și din serviciile public și aparatul permanent din subordinea Consiliului Local Florești.

Astfel, un director din Primărie va avea un salariu de bază de 10.400 lei, un șef de serviciu 9.294 lei și un șef de birou 8.496 lei.

Un consilier juridic, expert sau inspector va avea un salar de bază începând de la 3500 pentru debutant, ajungând la 6.021 pentru grad profesional superior.Un șofer câștigă 3.613 lei, un paznic 2.011 lei, iar un muncitor calificat are un salariu cuprins între 2.715 și 3.011 lei.

Salariile de bază sunt pentru gradația 0. Salariile de bază pentru gradațiile 1-5 se determină prin majorarea salariilor de bază pentru gradația 0 potrivit prevederilor art.10 din LEGEA – CADRU.

Tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație și incluse în acesta, sunt următoarele:

a)gradația 1 - de la 3 ani la 5 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază cu cota procentuală de 7,5%, rezultând noul salariu de bază;

b)gradația 2 - de la 5 ani la 10 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

c)gradația 3 - de la 10 ani la 15 ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

d)gradația 4 - de la 15 ani la 20 de ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază;

e)gradația 5 - peste 20 de ani - și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază.

(5) Gradația obținută se acordă cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au împlinit condițiile de acordare.

(6) Pentru personalul nou-încadrat, salariul de bază se determină prin aplicarea succesivă a majorărilor prevăzute la alin. (4), corespunzător gradației deținute.

Potrivit declarațiilor de avere, primarul Horia Șulea a avut în 2019 un salariu de 8.252, 75 lei, iar viceprimarul Bogdan Pivariu 7.876 lei. Secreatarul județului a avut un salariu de 5.472 lei.

Adauga comentariu