Ce să caute coronavirusul în mizeria noastră? Rahat și gunoaie în zona de recepție marfă a supermarketului din fosta Gară Mică

După ce timp de aproape un deceniu a zăcut în paragină, Gara Mică din Cluj-Napoca a fost transformată, în decembrie 2017, în supermarket (mai multe detalii, aici).

Locuitorii din zona Gării și călătorii se pot aproviziona în prezent de aici, printre altele, și cu diverse produse alimentare.

În timp ce autoritățile anunță măsuri extraordinare pentru prevenirea extinderii coronavirusului, locația din apropierea Gării, care găzduiește un magazin în care se vând și produse alimentare (unul frecventat de foarte mulți oameni), are zidurile laterale mânjite, la propriu, cu excremente. 

Un miros scârbos de urină și de fecale te învăluie când înconjori fosta Gară Mică, devenită, de doi ani, supermarket. Imaginile de mai jos au fost realizate în această dimineață; în fotografii puteți vedea peretele clădirii dinspre linia de cale ferată, din stânga intrării clienților:

În spatele clădirii, gunoaiele sunt aruncate într-o ghenă ad-hoc, amenajată din niște paleți, la colțul vechii Gări:

Tot aici este și zona de recepție marfă a magazinului, o zonă împrejmuită de gunoaiele din fotografiile de mai sus în dreapta, de paleți plini de găinaț în stânga, iar la câțiva metri distanță, de rahatul de pe ziduri:

În dreptul ușii din zona de recepție, stau înșirate ustensilele de curățenie:

Priviți cât de „curate” sunt aceste mopuri și măturoaie:

Și, un mic detaliu semnificativ:

Pe latura clădirii dinspre stradă, în stânga zonei de recepție, găsim un alt depozit de gunoaie:

Instituțiile abilitate ar trebui să verifice respectarea condițiilor igienico-sanitare în acest caz. Degeaba vorbim despre dezinfectante, despre apă și săpun, dacă ne cumpărăm mâncarea din spații înconjurate de rahat și de gunoaie.

Adauga comentariu