Ce s-a discutat in comisia de evaluare a proiectelor despre Untold. Cine a fost pro si cine contra

Clujust.ro va prezinta procesul-verbal al sedintei Comisiei de evaluare si selectie a proiectelor pentru finantare publica cu privire la Untold Festival. Intre membrii comisiei au fost discutii contradictorii pe acest subiect, unii fiind pentru finantare, altii impotriva. In final, s-au cerut lamuriri asociatiei Untold. Organizatorii festivalului au anuntat ca au retras proiectul, dar vom vedea ce va urma la a doua etapa de finantari, in aprilie.

Desi procesul-verbal al sedintei Comisiei din data de 24 februarie este scris ca Jurnalul lu Tetelu din Academia Catavencu de pe vremuri, am incercat sa deslusim cate ceva. Sa ne scuzati agramatismele, dar am citat exact din document.

Problema a fost daca festivalul e organizat de Untold SRL sau de Asociatia Untold, care a cerut 2,5 milioane lei de la Primarie. Amintim ca un SRL urmareste profitul, iar aceste finantari din bugetul local sunt pentru asociatii si fundatii non-profit. Asadar, este sau nu conflict de interese? Asta s-au intrebat si unii din comisie. Nu toti, dupa cum urmeaza sa vedeti.

Stefania Ferencz, ”blonda lui Boc”, care conduce Directia de Comunicare, Relatii Comunitare si Turism a deschis discutia si, bineinteles, a fost pentru aprobarea proiectului. ”Stefania Ferencz solicita o discutie despre Untold. Dansa opineaza ca festivalul e organizat de asociatie, nu de catre SC Untold SRL.” Nu ca nu ar fi anuntat asociatul Bogdan Buta, intr-o conferinta de presa, ca festivalul va fi organizat anul acesta de Untold SRL.

Consilierul local Irimie Popa a fost impotriva acordarii finantarii. ”Domnul Irimie Popa declara ca nu voteaza proiectul Untold. Daca este OG 26 prevede ca nu poate sa fie aceiasi membri ai S.C cu ai ONG-ului este conflic de interese. Popa Irimie subliniaza ca nu este legala promovarea proiectului Untold”.

Nici presedintele Comisiei, viceprimarul Anna Horvath, nu a sustinut proiectul.” Doamna Horvath subliniaza ca nu exista o delimitare clara a cheltuielilor din proiect”.

Consilierul juridic Mihaela Mirela Bora din cadrul Serviciului Juridic al Primariei a spus si ea ceva de conflict de interese, dar ne este greu sa distingem, printre taieturi si mazgalituri, ce.

Subalternul stefaniei Ferencz, Ovidiu Campean, si el apropiat de Boc, stia clar cum se impart lucrurile la Untold: ”Asociatia Untold va desfasura activitatile care nu vor genera profituri”. 

Consilierul local Ioan Bildea a solicitat ”lamuriri in ce priveste compatibilitatile: daca e facut festivalul pe firma sau nu”. De altfel, la sedinta din 22 februarie a aceleiasi comisii, Bildea si Irimie Popa au fost cei care au sesizat ca festivalul, pentru care asociatia a cerut bani publici, este organizat de o societate, iar banii pe bilete se incaseaza pe firma. Astfel, discutia a fost amanata doua zile, pentru a se consulta un jurist.

Procesul-verbal din 24 ferbuarie se incheie cu ”incalcare a legii”.

Organizatorii Untold au anuntat in 1 martie ca au retras proiectul, invocand motive pe care le puteti citi aici.

Pe scurt, proiectul a fost retras dupa cea fost respins, dupa cum spun surse din comisie.

Foto: clujust.ro

Adauga comentariu