Ce răspuns halucinant a dat Ministerul Sănătății unui clujean îngrijorat de creșterea numărului de infectări și riscurile desfășurării festivalului Untold: „Nu are în atribuții”

Ministerul Sănătății „nu are atribuții” în reducerea riscului de infectare cu virusul Sars-Cov-2. Cel puțin așa reiese din răspunsul halucinant oferit de MS la sesizarea unui clujean neliniștit de creșterea numărului de infectări/ aplicarea unor măsuri restrictive în localitățile din județ și desfășurarea concomitentă a festivalului Untold.

Îngrijorat peste măsură de creșterea alarmantă a numărului de infectări, un clujean a înregistrat o sesizare la Ministerul Sănătății, fiind descumpănit de dubla măsură aplicată de autorități: în unele localități sunt valabile măsuri restrictive antipandemice - exemplu com Feleacu, localitate marcată de restricții (în perioada 2-9 septembrie), după ce incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 a depășit pragul de 3/1000 de locuitori -, iar în municipiul Cluj-Napoca urmează să se desfășoare festivalul Untold. 

Din nefericire, la petiția clujeanului Ministerul Sănătății a răspuns în doi peri, declinându-și atribuțiile. 

„Imi cer scuze de deranj, numele meu este ***, cu domiciliu in Cluj Napoca.

As avea o intrebare, sper sa pot primi un raspuns si va multumesc anticipat pentru acest lucru!  

Vad si vedem, ma gandesc ca toata lumea urmareste stirile, privind evoluarea cazurilor Covid19. 

Si am observat, la stiri, pe toate canalele se spune ca cresc cazurile Covid 19, unele localitati deja au intrat in carantina.

Si in Cluj, comuna Feleacu, a intrat in carantina (din ce am vazut la stiri).

Va intrebati, sunteti nedumeriti ca lumea de ce nu se vaccineaza.

Raspunsul e simplu. Daca cazurile cresc, apar inclusiv localitati carantinate, inclusiv in judetul Cluj, cum se poate sa acceptati sa se tina UNTOLD-ul?

Unde o sa fie zeci, sute de mii de oameni.

Acesta e motivul pentru care oamenii inclusiv eu nu mai cred in nimic, ca daca era ceva serios, sau o boala serioasa, asa cum se spune, in nici un oras normal nu se accepta un asemenea concert, cum e UNTOLD--ul.

Mai ales acum, cand cresc cazurile. 

Sau nu mai conteaza boala, pandemia, conteaza doar sa intre banii la unii oameni?? Daca cumva o sa creasca cazurile dupa Untold (si asa v a fi mai mult ca sigur), cine o sa raspunda? 

Daca vreti o explicatie la treaba asta, ar fi bine sa le spuneti si oamenilor.

Ca asa, nu zice nimeni nimic, si e normal sa credem ca nu e nimic adevarat din ce tot spuneti. 
Repet, daca era o gripa ucigasa, daca era asa grav cum se spune, niciodata, dar niciodata nu se accepta sa se tina un concert urias, cum e Untold-ul.

 Eu va multumesc anticipat, sper sa primesc un raspuns, ca nimeni nu a explicat acest lucru pana acum. Sanatate va doresc la toata lumea!! Cu stima”, a notat clujeanul din localitatea Feleac.

După câteva zile, în urma unei analize atente a sesizării, experții din Ministerul Sănătății și-au declinat atribuțiile:

„Având în vedere petiția dumneavoastră, transmisă Ministerului Sănătății, vă comunicăm următoarele: 

Atribuțiile Ministerului Sănătății sunt prevăzute în HG nr 144/2010, privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

Conform acestui act administrativ, Ministerul Sănătății nu are în atribuții soluționarea aspectelor semnalate de dumenavoastră, a fost răspunsul halucinant al MS la sesizarea clujeanului îngrijorat de creșterea numărului de infectări și implicațiile negative ale desfășurării festivalului Untold în condiții de pandemie. 

Adauga comentariu