Ce nu înțeleg interlopii din Cluj în 2020

Chiar dacă Clujul e un oraș academic, un oraș al it-ului, un oraș al banilor mari, un oraș al celor mai tari festivaluri, aproape că te-ai aștepta cumva ca și nivelul interlopilor să fie puțin mai sus decât alții din tagma lor din România. Nu, să nu vă umfle râsul. Nu vreau să insinuez că interlopii din Cluj ar trebui să citească Hermann Hesse. Dar măcar să fie mai deștepți în 2020, asta te-ai aștepta. Sau măcar te-ai aștepta să înțeleagă chiar și ei diferența dintre un interlop și un mafiot adevărat. Ce nu înțeleg interlopii din Cluj este că nu mai merge cu golăniile penibile de acum 20-25 de ani când Gore viola femei pe la spate în Hully Gully, își puneau bile în pule, injectându-și bicepșii ca să fie mai smărdoi. Până și marilor băiețași din Mănăștur și Groapă, Gore le pare astăzi un bătrânel penibil și dus cu pluta.

Ce nu înțeleg interlopii clujeni în 2020 e că nu mai merge cu taxă de protecție cum mergea pe vremea lui Tomiță și Nelu Oțel. Nu mai merge cu bătăi in Byblos și cu șantaje de doi bani. Lumea s-a schimbat foarte tare de acum 20 de ani și interlopii, mă refer la cei adevărați din Cluj nu la puțoii care trag pe nas etnobotanice, ar trebui să înțeleagă că timpurile alea au trecut și să schimbe, dacă mai pot, felul de a face ”afaceri”.

Să nu ne amăgim. În orice țara din lume există mafie și politicieni corupți, există rețele de trafic de droguri sau de prostituție, atâta doar că băieții care le conduc sunt oamenii la crăvățică, cu firme locate în sedii luxoase, plătitori de taxe, pozând în mari oameni de calitate.

Ce s-a întâmplat in ultimii ani e îngrijorător nu pentru că Șarpele Nebunul se plimba cu un Rolls Royce de 400 de mii de euro prin fața clădirii DIICOT Cluj, nu că ciuciu muciu Jula și alți papagali epatau în Ferrari, ci faptul că niciun polițist din orașul acesta, niciun procuror nu s-a gândit să îi ia la întrebări și să îi ancheteze, în condițiile în care Șarpele Nebunul făcea valuri pe Instagram epatând cu bogăția sa făcută din extorcarea femeilor proaste.

Jegul moral din acești oameni era satanic.

Am citit interceptarile peștilor de la Dej. Băieții aceștia nu aveau nicio picătură de morală în sânge, nici de bărbăție, nici de bun simț.

Se pișau pe bietele femei pe care le puneau să se prostitueze amenințându-le cu moartea sau bătaia, se pișau pe propriii părinți, luându-le banii, vânzându-le casele sau implicându-i in activități infracționale.

Își puneau propriile neveste să se fută pe bani, ei șomând cu eleganță și așteptând ca nevestele să le aducă simbria.

M-a marcat foarte tare nu faptul că nevasta lui Jula era trimisă de propriul soț la futut în Dubai. Nici că Șarpele Nebunul se pișa pe prostituatele pe care le manageria.

M-a marcat discuția dintre Șarpele Nebunul și mama sa, când biata femeie ii reproșează copilului ce a ajuns: un gunoi uman.

Nu îmi e milă de băieții aceștia, să vă zic de ce: fiindcă sunt extrem de proști. Mai proști ca un porc care își mănâncă căcatul.

Bă, dacă știi că ești infractor, proxenet, nu te apuci să îți pui poze pe Instagram cu Rolls Royce făcut din pizdă. Nu te apuci să spargi banii în orașul de mare anvergură Dej. Nu te apuci să faci donații la IPJ Cluj ca să mimezi caritatea.

Te duci dracului și spargi banii ăștia în altă parte, în loc să te expui ca Gore acum 20 de ani. Dacă faci bani din pizdă și droguri că mai mult nu știi, albește banii în afaceri care să îți aducă și la bătrânețe un venit. Nu îi arunca ca un dobitoc pe Rolls Royce-uri când tu ești atât de țăran și atât de analfabet încât nici istoria acelei mașini glorioase nu o știi.

Ce nu înțeleg interlopii din județul acesta, mai ales cei care au făcut pârnaie in tinerețe pentru faptele lor, e că dacă nu se potolesc, sau nu își schimbă comportamentul ”profesional” vor deveni cele mai ușoare ținte pentru polițiști și procurori. În ani ca aceștia când mulți procurori sau polițiști, ca să își scuze lipsa de rezultate sau incompetența mai ușor, se vor îndrepta sa arunce niște dosare spre interlopi cu trecut greu și renume, decât să se bage să îl scaneze pe europrlamentarul Daniel Buda sau pe doctorul Stamatian cum și-au făcut averile.

Măcar atâta dacă ar fi citit interlopii, despre istoria mafiei, despre calabrezii grei și sicilienii șmecheri. Mafia adevărata se expune foarte puțin și evoluează încercând să căpușeze nu doar politicul ci toate instituțiile importante ale statului. Mafioții adevărați nu se mai ocupă cu bătăi și pizdeli prin cluburi de manele.

Reacționează rar și încearcă să rezolve problemele prin negocieri fiindcă au învățat că atunci când apar morți sau bătăi pe strada nici măcar polițiștii care erau șpăguiți de ei nu îi mai pot apăra.

Asta e diferența dintre un golan și un mafiot și nimeni nu zice ca din golan nu ai sanse să te tranformi într-un mafiot mai ales pentru interlopii care au minte și vor să își prezerve bănuții facuți din activitate infracțională pentru când vor avea 55 de ani sau 60 și pumnul lor va fi mai slab.

E greu să plătești TVA și taxe la statul român. E greu ca un interlop să înțeleagă asta, dar nu e imposibil. Pe măsură ce internetul și mijloacele de supraveghere evoluează, în condițiile în care astăzi îți poate fi supravegheat filmul, unde mergi, ce vorbești care este patternul tău de mobiliatte in teren, trebuie să fii foarte prost să crezi  că ești mai șmecher ca SRI, ca procurorii sau ca BCCO.

Însă mai mult ca și proxeneții ăștia pocnitori mi-aș dori să văd la pârnaie polițiștii cu care ei se îmbată și merg la pescuit, de la care iau șpăgi și cu care fac donații la IPJ Cluj.

Mai periculos decât un interlop sau un proxenet, e polițistul pus să apere legea și care în loc să o apere se pișă pe ea.

Adauga comentariu