Din oras

Ce mai spun cetatenii despre asfaltarile electorale din comuna Floresti

Lucrarile de rafacere a fundatiei si, implicit, a covorului asfaltic de pe una dintre cele mai circulate strazi din comuna Floresti a dat peste cap traficul dintre Cluj si Floresti, soferii fiind nevoiti sa tranziteze cei aproximativ 8 kilometri in mai mult de doua ore. Necesitatea repararii strazii Cetatii in aceasta primavara a venit in mare parte in urma reclamatiilor cetatenilor riverani. Acestia s-au aratat nemultumiti de gropile aparute in asfalt, ca urmare a fundatiei de slaba calitate si a traficului de mare tonaj a autovehiculelor ce deservesc noile ansambluri imobiliare aflate in plina dezvoltare. Odata cu inceperea lucrarilor de refacere a venit si nemultumirea celorlalti locuitori ai comunei, nemultumire cauzata de supraaglomerarea traficului pe singura artera de circulatie si anume drumul european E 60. 

Inchiderea circulatiei publice ca urmare a lucrarilor de refacere a fundatiei pe strada Cetatii a creat nemultumiri in primul rand riveranilor strazii Cetatii, dar si a celorlalti posesori de autoturisme din comuna. Majoritatea dintre acestia cer demararea asfaltarii drumului agricol (centura de nord) ce face legatura intre cartierul Grigorescu si comuna Floresti, ca o alternativa de evitare a ambuteiajelor zilnice.

O floresteanca s-a adresat primarului pentru a-i cere explicatii pentru timpul pierdut in trafic crezand ca in mare parte aglomeratia se datoreaza pornirii semafoarelor inteligente de pe drumul national.

“Stimabil domn Sulea… Nu stiu cu ce sa incep. Cu faptul ca am consumat benzina cat pentru un drum de Oradea sau ca m-au luat vreo 5 carcei pana am ajuns acasa. Cert este ca semafoarele dumneavoastra mi-au provocat si carceii si nervii si mai ales portofelul. E inadmisibil ca o comuna de genul asta sa aiba asa un trafic jumatate de zi. Ce intentionati cu toate astea? Sa ne luam catrafusele si sa o transformam in cea mai pustie comuna din tara? Nu suntem bataia de joc a nimanui, nu este alta solutie decat a iesi in strada. Eu am 21 de ani pot sta in masina la volan, dar badea de 60 de ani pe autobuz cu tahicardie si hipertensiune? Nu omorati oamenii pe trecerea de pietoni ca ii omorati in autobuz sau la volanul masinilor”, s-a adresat Denisa P., primarului Horia Sulea.

Cetatenii comunei nu inteleg logica dupa care se lucreaza la asfaltarile strazilor din Floresti afirmand ca acestea sunt facute fara nicio logica.

“Ce nu inteleg eu, de ce nu a fost facut sens unic pentru toti (inclusiv CTP) pe perioada lucrarilor? Nu inteleg logica constructorului/primariei. Probabil nu suntem la nivelul intelectual al domnului primar”, a postat Horea P. pe Facebook in grupul Traiesc in Floresti.

Cu toate ca isi petrec zilnic ore in trafic, simtul umorului nu a disparut in randul soferilor care locuiesc in Floresti. 

“Mai pune si tu un efect la poza, sepia, ceva. Scoate telefonul pe geam. Mai stii ca nu o sa faca domnu’ primar un concurs cu cea mai reusita poza? Ca ma astept sa faca o caterinca de asta”, a fost comentariul lui Nelutu B. la o o imagine din comuna care arata cat de greu se circula la orele de varf.

In opinia florestenilor, actualele actiuni de asfaltare si promisiunile electorale ale edililor PNL, Emil Boc si Horia Sulea, privind construirea de rute ocolitoare este doar praf in ochi cu menirea de a le mai asigura inca un madat de primar.

“Am vazut si autostrazi cu 6 benzi pe o parte unde tot asa se circula zilnic. Primarul din Floresti se lauda cu doua centuri, iar primarul din Cluj-Napoca cu un drum express de la Cora la Gilau … bla bla”, a afirmat Emilian J. 

Cetatenii considera ca refacerea strazilor din comuna este un lucru important, insa trebuie facuta in asa fel incat sa nu se creeze disconfort participantilor la trafic. 

“Daca am claxona toti nu ne-am face auziti? Nu autoritatile locale trebuie sa ne auda, ca ei cunosc problemele, dar sunt depasiti de situatie…trebuie sa ne auda la prefectura, la politie, la Guvern, de ce nu? Ca doar Primaria si politia locala nu sunt stat in stat. Lucrarile trebuie sa continue, dar daca nu se pune politie in toate intersectiile in orele de varf, tot asa va fi”, a postat Marina G. pe pagina de Facebook. 

Pentru evitarea aglomeratiei de zi cu zi inspre Cluj-Napoca, unul dintre soferii care locuiesc in Floresti a venit cu o propunere interesanta. Din moment ce pe vremea cand era prim-ministru Emil Boc, acesta afirma ca Autostrada Transilvania e o solutie pentru decongestionarea traficului de tranzit din Cluj-Napoca, floresteanul le-a propus consatenilor sa nu mai pornesca spre oras, ci spre Gilau de unde sa o ia pe autostrada pana la Turda, iar de acolo direct in centrul municipiului Cluj-Napoca, scapand astfel de statul in coloana.

“Cum sa evitam aglomeratia? Dimineata, o iei spre Gilau, urci pe centura sud, in cateva minute esti la Turda, dupa care cobori „like a boss” fix in centru, coborand Calea Turzii”, a fost solutia propusa de Ilie S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *