Ce înțelegem noi din ultima declarație de avere a lui Emil Boc? Că e un părinte generos. La fel de generos este și cu sine însuși - pe banii statului cumulează două surse extrem de generoase de venit. Ca premier, nu a fost la fel de risipitor

În 2018 şi în prima lună din 2019, Boc a fost plătit de Primăria Cluj-Napoca şi de Universitatea Babeş-Bolyai. Fostul premier are, potrivit raportului înaintat, un venit anual de la Primăria Cluj-Napoca de 150.240 de lei. În acelaşi timp, el a câştigat 57.696 lei de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB).

În acelaşi timp, soţia edilului şef, Oana Boc, a avut un venit anual de 64.393 de lei.

Declaraţia de avere a fost publicată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.

Familia Boc are un cont în bancă în lei de 309.000, dar şi unul în euro cu suma de 3.000 de euro şi unul în dolari americani, cu 6.000 de dolari.

În declaraţia de avere apar două apartamente, unul fiind trecut pe numele fiicei sale, Cezara. În anul în care Cezara a fost împroprietărită (2015), tocmai terminase liceul și intrase la Drept. Deci, apartamentul este un foarte frumos cadou de la părinți cu ocazia majoratului. Numai bun, deoarece, conform wowbiz.ro, Cezara Boc s-a implicat într-o relație sentimentală cu Dragoș, un coleg de liceu.

În plus, familia Boc deţine o casă şi o cabană de vacanţă la Răchiţele, localitatea natală a fostului prim-ministru, dar şi câteva suprafeţe de teren. Din 2013 deține mai multe suprafețe de teren, fânațe și pădure în Răchițelele natal.

Tototdată, Emil Boc a trecut în declaraţia sa de avere şi o maşină Peugeot din anul 2007.

În concluzie, primarul Emil Boc este foarte generos ca părinte: apartament pentru fiica cea mare, depozit asigurator pentru fiica cea mică, cât cu și sine însuși - pe banii statului  cumulând două surse extrem de generoase de venit.

Și ne bucurăm că a reușit așa să scape de datoria de 50.000 de lei antamată pentru acoperirea cheltuielilor din campania electorală din 2016.

Dar, să nu uităm că Emil Boc, cel care acum este cel mai mare angajator de pensionari de lux, nu a fost întotdeauna atît de generos cu banii statului:

Premierul Emil Boc a declarat miercuri seara ca Guvernul isi mentine punctul de vedere potrivit caruia nicio persoana din Romania nu trebuie sa mai cumuleze pensia cu salariul, dar profesorii, medicii si actorii isi pot continua activitatea pe baza de conventie civila sau pe baza dreptului de autor.

Nu este nimic ilegal că adună din mai multe surse banii acordați cu larghețe de legile date de către cei pe care-i critică cât sunt de inconștienți cu salariile și pensiile nesimțite. Numai că, în timp ce se joacă de-a opoziția, el angajeză în sinecuri pensionari de lux și lipitori de afișe ai fostului PDL. Așa că este extrem de imoral. Una zicem: despre inconștiență, viitor și risipă, alta facem când încasăm la bugețelul familiei, atunci când lingem de pe degețelele vârâte în borcanul cu miere de la stat. Un stat profund corupt, nu e așa?

Adauga comentariu