Ce înseamnă starea de urgență în Cluj-Napoca - Lista completă a măsurilor luate de Primărie, pe care trebuie să le știe cetățenii

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi lista completă a tuturor măsurilor pe care le-a luat Primăria odată cu instituirea stării de urgență la nivel național și intrarea în vigoare a decretului prezidențial. Unitățile de învățământ sunt închise în continuare, activitățile sportive sunt interzise în Baza Sportivă Gheorgheni, este închis bazinul RADP, transportul în comun este redus, activitățile culturale au fost anulate, cluburile de pensionari rămân închise.

Lista completă a măsurilor anunțate de primar este următoarea:

1. S-a aprobat prelungirea perioadei de închidere a creșelor, școlilor și grădinițelor

2. S-a prelungit perioada de dezinfecție a echipamentelor, mobilierului urban, mijloacelor de transport în comun până la noi ordine.

3. Baza Sportivă din Gheorgheni - toate activitățile din spații închise au fost anulate, toate activitățile de pe terenuri de baschet și alte sporturi au fost închise pentru că nu se respectă distanța de un metru între persoane. Echipa de supraveghere din baza sportivă asigură respectarea distanței și limitarea la 100 de persoane în interiorul bazei.

4. Bazinul RADP din Grigorescu a fost închis de astăzi

5. Toate activitățile culturale au fost anulate

6. S-a prelungit închiderea Oser până la finalul stării de urgență.

7. Cantina Primăriei se închide cu mențiunea că se pot face doar activități de catering și livrări la domiciliu.

8. Cluburile de pensionari sunt închise în continuare

9. Zilnic se dezinfectează piețele agroalimentare, cu respectarea distanței de un metru între persoane și limitarea accesului la 100 de persoane.

10. S-au dispus măsuri suplimentare de dezinfectare la Pata Rât. Au fost dispuse 3 unități mobile pentru asigurarea corespunzătoare a spațiilor de duș și altele de la Pata Rât.

11. Alte măsuri: una dintre ele este foarte importantă și se referă la art. 14 din decret – se menține valabilitatea documentelor publice care expiră pe perioada stării de urgență. Dacă în această perioadă de stare de urgență expiră cărțile de identitate provizorii sau viza de reședință, autorizațiile de construcție, certificatele de urbanism, acestea rămân valabile până la finalul stării de urgență.

„Apelez la cetățeni să utilizeze plata online pentru facturi la utilități. Sunt 164 de proceduri care pot fi folosite digital”, a precizat Boc.

Adauga comentariu