Ce facem cu pisicile vagaboande? Cluj-Napoca nu are niciun adăpost pentru feline

Comentarii

Cineva

13.03.2017 16:56

Pisicile se descurca mai bine decat cainii. Ele pot intra in beciuri si sa se fereasca de frig, soare, ploi. Totusi n-ar strica un adapost ptr. pisici. Pe strada mea au venit niste voluntari care au prins pisici, le-au dus la sterilizat (a platit asociatia Nuca), apoi peste 3 zile le-au adus inapoi. Conteaza mult faptul ca au sterilizat 7 pisici (femele) fiindca macar astea 7 nu se vor mai inmulti. Felicitari celor care se implica, indiferent in ce mod.

gigi

13.03.2017 19:46

mai bine pisici decat sobolani

EXEMPLU

13.03.2017 20:10

Cea mai cunoscuta bufnita din Romania este Buha, numita stiintific Bubo buboBuha – este caracteristica zonelor impadurite, in care stancariile sunt asociate cu palcuri de padure (in special conifere). Este cea mai mare dintre bufnite (rapitoare de noapte). Lungimea corpului este de 58-75 cm si o greutate a femelei de 1.750-4.500 g si a masculului de 1.500-3.200 g. Anvergura aripilor este de circa 138-200 cm. Este o pasare impresionanta cu aripi largi, moturi deasupra urechilor, ochi mari, rosii-portocalii. Penajul este galben-maroniu, iar pe gat este vizibila o pata alba. Se hraneste cu mamifere (200-2.000 g), cu dimensiuni pana la cea a unui iepure adult, pasari, cu dimensiuni pana la cea a starcilor si sorecarilor, broaste, serpi, pesti si insecte. Ataca prin surprindere si mamifere mai mari cum sunt vulpile sau puii de caprioara cu o greutate de pana la 17 kg. http://www.animalzoo.ro/ce-fel-de-bufnite-se-gasesc-prin-romania/

Alex Lilbit

13.03.2017 21:23

Cum puteti scrie un asemena articol! Nu realizati ca in Fanatele Clujului Dl Radu Termure adaposteste peste 100 de catei si pisici si nimeni nu il ajuta! Ar trebui sa il promovati si pe dansul sau campaniile de strangere de bani pt el ca sa construiasca un adapost decent sa fie si Clujul in rand cu lumea nu la nivelul Chinei-ma refer nivel de bestialitate si cruzime fata de animale 

Caty

14.03.2017 01:49

In primul rand, ar fi binevenita o modificare in lege, nu doar sterilizarea cainilor sa fie obligatorie ci si a pisicilor. Numarul imens de animale fara stapan justifica asta. Apoi, sterilizare - ar fi milioane d episici care ar trebui sterilziate. Macar cele care se pot prinde / au stapan sau pseudostapani...Aceste 2 masuri luate ar duce la o scadere importanta a numarului de pisici, iar cazurile ramase ar putea fi mai usor gestionate de asociatiile de protectie a animaleelor. Care, pana un a alta, au mainile pline din cauza ca se abandoneaza mii de catei in fiecare sezon!Deci, atat pentru catei cat si pentru pisici, LEGEA si Sterilizarile ar fi primordiale.LA catei legea exista, ar mai trebui doar pusa in practica! 

Nekotakko

26.11.2017 19:51

  E destul de gravă situația.Eu am sa fac tot ce pot dar nu pot tine o pisica in casa.Ar trebui sa facă un adăpost de feline mi se pare prea ridicol adică vreți sa Spune-ți ca adopostul pisicilor e statală?!Eu in locul vostru as face ceva.Dar eu in schimb am la bloc 3 pisici care le hrănesc zilnic și ma înțeleg cu ele.SALVATI PISICILE!

eugenia-elena

29.07.2018 09:54

Pisici abandonate!  conform Legii de supraveghere si protectie a animalelor fie cu stapan fie fara stapan,daca ne consideram cetateni corecti,trebuie sa le ajutam! mai ales pe cele abandonate.Da ! fie cu un mic adapost fie,cu hrana si desigur sterilizare.Aceasta insa costa!  dragi cetateni romani.Lasati ironia cu babutele(chiar daca sar in ajutor numai dumnealor)de unde bani pentru sterilizare???!!! cand pensiile sunt foarte mici?!!) eu vad  insa si tinere,tinere scolite ,care le ofera hrana ocazional sau permanent.Daca deranjeaza aceste animale pe mariile voastre,faceti ceea ce trebuie! RECENSAMANT din casa in casa,din curte in curte etc...fiecare posesor de pisica sau caine -cetatean deci are obligatia de a nu le abandona, ci o sterilizare si carnet de sanatate.De ce sa fie oaia neagra a societati si cu cheltuieli cetatenii care le ajuta,le adopta iar de cei care le alunga pe domeniile publice nimeni nu aminteste,nimeni nu-i cauta...faceti ce trebuie mai intai/recensamant din casa in casa, cerand sau impunand prin lege, carnet de sanatate si interzis abandonul.Acei cetateni care alunga animalul din  casa din,curte...... raman de ani de zile necunoscuti,scuzati de orice abandon si tragic   vor abandona pisici si caini  in mod continuu, fara sa fie cunoscuti sau raspunzatori de ceea ce fac.Acestia rad si batjocoresc pe ceilalti cetateni care ajuta din proprie dorinta si animalele abandonate.Mult respect! pentru cei care ajuta animale abandonate ,copii bolnavi,tineri bolnavi,batrani ai nimanui...etc,fapte minunate. Opriti abandonul animalelor domestice/ cetatenii romani in majoritate, cer respectarea legii de protectie si supraveghere a animalelor cu sau fara stapan.Aceasta  prevede sanctiuni .Nu auziti?! vedeti? urletele de suferinta  cumplita? Idem si copii abandonati,chinuiti,batjocoriti! Dar acesta este alt capitol foarte,foarte dureros, important ,pentru cetatenii tarii noastre!

Adauga comentariu