Ce explicație are viceprimarul Dan Tarcea în cazul chioșcurilor care costă 29.000 euro?

PSD Cluj transmitea sâmbătă un comunicat de presă cu privire la două chioșcuri de ziare și flori de pe Eroilor care costă cât un apartament, mai precis 55.000 euro. Reprezentanții Primăriei spun că nu ar costa așa mult, ci „numai” 29.000 euro plus TVA.

Nici viceprimarul Dan Tarcea nu pare uimit de prețul chioșcurilor. Este doar mirat cum nu au înțeles cei de la PSD mecanismul prin care s-a stabilit valoarea chioșcurilor. Potrivit lui Dan Tarcea, ar fi vorba de fapt doar de felul în care s-a împărțit prețul componentelor moderninzării Pieței Unirii de către firma care a câștigat licitația.

“Din punctul meu de vedere, PSD prin reprezentantul lor pe care îl au, domnul Nasra au grave probleme de înțelegere. La asta mă face să mă duc cu gândul pentru că le-am explicat de mai multe ori cum stau lucrurile. Acolo a fost un contract de licitație pentru toată Piața Unirii, care a fost pe componente și a câștigat prețul cel mai mic pentru toată Piața Unirii. Unul din componentele respective, așa cum și-au splitat costurile cei de la firmă le-a ieșit un cost de 49.000 euro pentru un chioșc. Practic, ei puteau să aibă un preț mult mai mare la piatră și un preț mult mai mic la chioșc. Puteau să pună la piatră, de exemplu, 1 milion euro și chioșcul să coste 1 euro. Puteau inclusiv chestia asta pentru că noi am analizat și așa a fost caietul de sarcini și contractul s-a analizat per total lucrare. Noi dacă am fi luat a doua variantă, chioșcurile ar fi fost cu preț mai mic cu 10.000 sau cu 20.000 euro, dar per total pe lucrare se cheltuia mult mai mult”, a declarat Dan Tarcea.

În comunicatul de presă, PSD Cluj semnalau prețul mare al celor două chioșcuri.

„Administrația municipiului Cluj-Napoca a stabilit un nou record în aceste zile: un chioșc multifuncțional destinat ziarelor și florilor costă „doar" 55.000 €! Două chioșcuri de acest tip - de 9,45 mp au fost deja instalate, informează PSD Cluj printr-un comunicat la care a ataşat şi câteva fotografii. Ce au special cele două chioșcuri și cum vor înfrumuseța centrul municipiului sunt două întrebări la care doar edilul Emil Boc poate să răspundă”, au declarat reprezentanții PSD Cluj.

 

Comentarii

Expert finantist

22.05.2017 21:01

Ce se intampla? Un deja vu? Da!Pai Boc l-a angajat la primarie, fara concurs, prin detasare de la o firma privata, pe Mircea Avram.

Adauga comentariu