De cartier

Ce e după blocuri nu trebuie reparat. Cum arată un loc de joacă din Mănăștur – FOTO

Pentru că ceea ce este după blocuri nu se vede, nu trebuie reparat. Foarte probabil acesta este principiul după care se ghidează conducerea orașului atunci când sunt împărțiți banii pentru modernizări și reparații. Altfel nu ne putem explica de ce în mijlocul cartierelor, zonele verzi și locurile de joacă pur și simplu au fost abandonate de Primărie. Nu e nevoie de nicio expertiză de specialitate pentru a stabili acest lucru. Se vede foarte clar, fără să fii deloc specialist.

Ziar de Cluj continuă să vă arate realitatea din cartiere, nu doar cea frumos cosmetizată din zonele ultracentrale și centrale. Deși despre locurile de joacă am scris mult și v-am prezentat nenumărate fotografii și imagini video, vom insista pe acest subiect până când Primăria va lua în calcul și schimbarea sau măcar modernizarea locurilor de joacă din cartiere.

Astăzi vă arătăm un loc de joacă de pe Aleea Peana din Mănăștur. Este situat la doar câțiva pași de strada principală, între blocurile din zona stației de autobuz Minerva. Dalele de pe alee sunt ciobite, în multe locuri lipsesc bucăți din pavaj. Ca să nu mai vorbim despre nisipul care e adus de trecători pe tălpi și nu e curățat niciodată de nimeni. Vorba cântecului, noroc cu „ploaia care va veni/le va potopi pe toate”.

Băncile nu au mai fost vopsite de câțiva ani buni. Sunt murdare, mâzgălite și neîntreținute.

Aparatele de joacă, la fel ca și băncile, nu au mai văzut lucrări de întreținere de o bună bucată de timp. Lanțul hintelor este plin de rugină, vopseaua de pe figurine este degradată.

Locurile de joacă au acest aspect dezolant în ciuda faptului că există un contract pentru întreținerea zonelor verzi, a locurilor de joacă și a aparatelor de fitness. Dupex SRL Sebeș (a câștigat, anul trecut, un contract valabil doi ani) și Garden Center Group Măgurele, al cărei contract a expirat anul trecut, sunt responsabile cu îndeplinirea acestor sarcini. În ianuarie, Primăria a demarat o nouă licitație, care este încă în desfășurare. Valoarea contractului este de aproximativ 40 milioane euro și este valabil patru ani.

DUPEX SRL Sebeș, județul Alba a fost înființată în 1992 și îl are asociat unic și administrator pe Ioan Dura. Are obiect de activitate fabricarea altor mașini și utilaje specifice. În 2019, a avut 4 milioane euro cifră de afaceri, 740 mii euro profit net și 114 salariați.

Dupex și Primăria Cluj-Napoca au o colaborare mai veche pentru întreținerea locurilor de joacă.

GARDEN CENTER GRUP Măgurele, județul Ilfov a fost înființată în 2003, are obiect de activitate cultivarea plantelor pentru înmulțire și asociat unic și administrator Ion Olteanu. În 2019, avea 11 milioane euro cifră de afaceri, profit net aproape 1,3 milioane euro și 256 salariați.

Ion Olteanu mai are și firmele Eco Distribution SRL, Eco Horticultura SRL, Eco Hortirom SRL, Ro Verde Landscaping SRL, Agrodynamic SRL.

Cel mai recent contract pe care Ion Olteanu l-a semnat cu Primăria Cluj-Napoca este cel pentru realizarea bazei sportive La Terenuri din cartierul Mănăștur, investiție în valoare de 5,5 milioane euro. Licitația pentru acest proiect a câștigat-o cu firma Ro Verde Landscaping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *