Ce deszăpezim mai întâi: drumul spre biserică ori spre birt? VIDEO

Drumurile din oraș sunt pline de zăpadă care se transformă în moină, de apa care băltește pe trotuare și de mașini care își fac cu greu drum în trafic. Anagajații de la salubritate sunt o priveliște rară. Singurii drumari puși pe treabă, care aruncau zăpada dintr-o parte-n alta și care merită lăudați pentru efortul lor, trudeau azi de zor, dar nu oriunde, ci în preajma Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca. 

Întrucât au văzut că ninsoarea nu mai contenește, aceștia și-au făcut curaj și au ieșit la muncă, pentru a împrăștia omătul de colo colo. 

Scumpi au mai devenit vederii drumarii din Cluj. Anul trecut au fost ajutați chiar de Emil Boc, dar în acest an, primul cetățean al orașului i-a lăsat baltă.

În schimb le-a dat ordine precise: drumul din preajma Catedralei să fie curățat de urgență. Drumul spre biserică și spre birt. Că ce se mai întâmplă prin cartiere, nu ne privește. 

Că pietonii nu au pe unde circula din cauza mașinilor parcate pe trotuare, fiind nevoiți să meargă pe partea carosabilă, sau că zăpada s-a tranformat într-o mâzgă mizerabilă, iar orașul de cinci troiene este pur și simplu impracticabil, acestea nu îl privesc pe primul cetățean al Clujului.

E bine măcar că și acești drumari au fost zăriți la muncă.

Înseamnă că nu e totul pierdut. Mai există speranță. Iar pentru mai bine, vă puteți ruga la Doamne Doamne.

Cum spuneam, drumul spre biserică să fie lună și bec.

În rest, poate să vină potopul. Iar potopul e pe cale să ne acopere, din cauza troienelor care se topesc.

O singură-ntrebare rămâne nedescifrată: unde au mai intervenit drumarii și care e drumul ce duce spre birt?  

Adauga comentariu