Ce cred oficialitatile clujene despre Untold? "Armin a facut diferenta"

Consilierii locali si judeteni au participat cu mic cu mare la Untold. Unii dintre ei au petrecut in toate cele patru zile ale festivalului, altii si-au trimis reprezentanti, o parte au dansat la sectorul VIP, iar o alta s-a amestecat in multime. Cu toate acestea la unison au fost de acord ca cel mai mare show l-a facut Armin van Buuren si considera ca ar fi oportuna aducerea la urmatoarea editie a Untold de artisti autohtoni.

Consilierul judetean Valentin Cuibus considera ca organizarea a fost in parametri normali pentru un prim eveniment de acest gen in Cluj-Napoca, iar imaginea orasului in presa internationala a avut referinte pozitive. Totodata consilierul Valentin Cuibus a afirmat ca muzica electronica nu este pe gustul sau, motiv pentru care a participat doar la un singur eveniment din cadrul Untold, la concertul Boney M.

“ Eu locuiesc de partea cealalta a Somesului cred ca sunt 200 de metri, iar de pe terasa nu se auzea deloc. Nici cat vroiam sa aud nu am auzit. Din cate am aflat, cei care au fost deranjati au fost cei care stau pe dealuri, in Zorilor sau in Gruia. La Untold am participat doar la concertul Boney M care era mai aproape de gusturile mele. Am participat la restul evenimetelor prin reprezentant, fiul meu a fost prezent in fiecare seara pana la 4-5 dimineata. Foarte organizat, respectivele nume inseamna ceva in genul asta de muzica. Cred ca pentru Cluj o astfel de manifestare e benefica si din punct de vedere economic, pentru ca ai 50.000-60.000 de oameni care participa, care inseamna consum, masa, cazare si cred ca si pentru imagine pentru ca am vazut pe ziarele din afara tarii in care erau imagini de la festival cu referinte bune despre Cluj-Napoca", a aratat Cuibus.

Presedintele Consiliului Judetan Cluj, Mihai Seplecan, a afirmat ca pentru oras si judet e un pas important organizarea unui asemenea eveniment, insa considera ca ar fi bine sa fie adusi la editia urmatoare artisti de acelasi calibru ca si cei care au fost prezenti in acest an la Untold.

“A fost un eveniment important atat pentru oras cat si pentru judet. Un adevarat spectacol care a dus imaginea orasului peste hotare. Foarte multe imagini spectaculoase au aparut pe Facebook si eu cred ca, si la anul, daca se va mai organiza, sa avem artisti de acelasi calibru care sa aduca si mai multi turisti”, a afirmat Mihai Seplecan, presedintele CJ Cluj.

In opinia lui Gabriel Oniga, consilier local, cele patru zile ale festivalului Untold au fost cele mai frumoase dintre toate festivalurile la care a participat in Romania. Desi nu este fan al genului de muzica promovata la Untold, Gabriel Oniga considera ca atmosfera a fost una magica, iar pe organizatori ii sfatuieste sa invite si sa promoveze pentru editia urmatoare si DJ autohtoni.

"Untold a fost cel mai mare festival organizat vreodata in Cluj, cel mai frumos festival organizat vreodata in tara. Ar fi fost frumos si poate pentru editiile viitoare printre numele mari de pe scena sa inseram si cativa DJ conationali, doar sunt suficienti. Ma gandesc ce bine ar fi sunat "Even Steven in the mix" inainte de van Buuren, spre exemplu.Mai sunt multi altii care ar fi stiut sa faca atmosfera mult mai smechera decat au facut cei multi si degeaba din deschidere. Nu inteleg absolut nimic si nu ascult genul asta de muzica, dar atmosfera a fost magica”, a afirmat Gabriel Oniga intr-o postare pe Facebook.

Radu Constantea, consilier local, crede ca cel mai mare castig de pe urma festivalului sunt turistii straini care au vizitat orasul.

"Organizarea cred ca a fost si ea in mare parte reusita si cred ca un mare castig pentru Cluj au fost turistii straini pe care i-am vazut zi de zi, care au invatat ce inseamna comunitatea noastra si care au participat activ la tot ce inseamna acest eveniment. Sper sa avem si la anul un eveniment cat mai reusit si sa aducem cat mai muti turisti straini, oameni care viziteaza Clujul. Nu pot spune ca au fost lacune in organizare si chiar au fost lucruri care m-au surprins in mod placut. Aveam emotii din perspectiva organizarii, fiind prima editie, fiind un eveniment foarte mare, insa pana la urma a iesit bine. Dintre artisti cei care mi-au placut au fost Armin van Buuren si Avicii. Armin van Buuren ne-a surprins pe toti cu show-ul pe care l-a facut”, a declarat Radu Constantea.

Ioan Bildea este vocea cea mai critica la adresa primarului Emil Boc din Consiliul Local. Cu toate acestea Bildea considera ca pentru editia urmatoare spatiul din Parcul Central inchis pubicului sa fie restrans, astfel incat clujenii sa se poata bucura de o zona mai extinsa pentru a nu exista voci care sa spuna ca le este ingradit spatiul de miscare.

“Festivalul a fost mare, pe masura bugetului pe care l-a avut, la fel ca si suportul din partea autoritatilor publice pentru ca eu nu am mai vazut asa o mobilizare a autoritatilor publice locale petru un eveniment ca si cel care s-a desfasurat in acest weekend. Organizarea a mers foarte bine, am fost prezent in fiecare seara. Pentru anul viitor, ca imbunatatiri, cred ca ar trebui o portiune mai mica din Parcul Central inchisa publicului care nu participa. Festivalul a adus in Cluj foarte multi tineri, la anul sper sa fie artisti invitati si mai buni si mai celebri si Clujul sa fie si cu ocazia asta si mai bine promovat. Mi-au placut toti cei patru artisti din line-up-ul scenei principale. Nu am un artist preferat, insa pot spune ca Armin a facut diferenta", a afirmat Ioan Bildea.

Comentarii

Szeplekan

03.08.2015 21:39

Senzațional! Am inteles ca Mihai Szeplekan, dupa ce a fost refuzat de organizatorii TIFF, a cerut din nou sa fie urcat pe scenă, de data aceasta alaturi de Armin van Burren, in speranța ca in sfârșit se va remarca prin ceva și toată lumea o să-l vada cat e de frumos si o sa-l voteze senator, deputat, primar, consilier, de toate :))

Adauga comentariu