Ce conditii a impus PFA-ul din Germania pentru aducerea lui David Guetta si Avicii la Cluj-Napoca

Ziar de Cluj va prezinta clauzele contractulului semnat de Federatia SHARE si European Event Service din Germania, pentru aducerea la Cluj-Napoca a artistilor David Guetta si Avicii. Cu toate ca artistii au costat peste 900.000 de euro, iar jumatate din acesti bani provin din fonduri publice, Federatia SHARE se obliga, prin contract, sa acopere costurile mai multor servicii pentru festivalul de la inceputul lunii august. Clujenii vor plati pentru cazarea artistilor la un hotel de cinci stele, serviciile de catering, dar si lumini, scena si echipament tehnic.

In contractul semnat de Vlad Pop, presedintele SHARE, si Bella Primo, reprezentantul European Event Service, in 11 decembrie 2014, se prevede ca David Guetta este cap de afis al evenimentului, iar alaturi de el va fi adus si Avicii, dar si un al treilea artist, fara a i se specifica numele.

Costul celor trei artisti se ridica la 904.000 de euro. Din aceasta suma, Federatia SHARE a platit jumatate din bani, adica 452.000 de euro, in 15 decembrie 2014. Potrivit contractului, cealalta jumatate de suma va fi virata in contul PFA-ului din Germania, prin transfer bancar, in decurs de 45 de zile lucratoare inainte de spectacol.

In contract, se arata ca plata de 904.000 de euro include si zborurile.

De asemenea, contractul prevede ca show-ul artistilor care vor fi prezenti la Untold Festival va dura intre 90 si 120 de minute. Nu se arata, insa, daca acest interval orar se aplica unui singur artist sau celor trei, impreuna.

Din clauzele documentului, se intelege ca Federatia SHARE se obliga sa acopere foarte multe costuri pentru aducerea celor trei artisti la Untold Festival. Asta, in conditiile in care contractarea lor a fost peste 900.000 de euro. Astfel, clujenii vor oferi echipei artistilor o serie de servicii, de la lumini, catering, transport local, backline si cazare la un hotel de cinci stele.

“Se stabileste si se intelege faptul ca Promoterul (Federatia SHARE, n.r.) va furniza si va plati tot echipamentul tehnic solicitat conform cerintelor atasate aici”, precizeaza una dintre clauzele contractuale. Cu alte cuvinte, ONG-ul clujean va suporta toate costurile echipamentului tehnic necesar unui astfel de eveniment muzical.

O alta clauza arata ca Federatia SHARE se obliga sa plateasca si sa furnizeze serviciile de catering solicitate de artisti.

De asemenea, o alta obligatie a federatiei este aceea de a oferi artistilor si echipei lor cazarea la un hotel de cinci stele pentru petrecerea de turneu, inclusiv micul dejun si plecarea din hotel cu intarziere, fiecare cu baie/dus si toaleta proprie, in apropierea locatiei evenimentului.
Se mai arata ca reprezentantii European Event Service vor avea dreptul exclusiv de a vinde marfa in cadrul si in jurul locatiei.

Cat priveste spectacolul de lumini si efecte speciale, Federatia SHARE se obliga sa asigure si sa achite un sistem de lumini pentru festivaluri de prima clasa.

O alta conditie este ca federatia sa asigure artistilor o scena acoperita corespunzator, astfel incat in cazul in care ploua, echipamentul de scena, suprafata de pe scena si sistemele de sunet si lumini sa ramana perfect uscate.

David Guetta si Avicii vor concerta pe Cluj Arena la Untold Festival, eveniment ce va avea loc in perioada 31 iulie – 2 august la Cluj-Napoca. Evenimentul face parte din programul Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeana a Tineretului si este organizat de Federatia SHARE si Asociatia Student Plus. Pentru rezervarea celor doi artisti, primaria clujeana a alocat, in 3 decembrie 2014, suma de 1,8 milioane de lei. Alocarea nerambursabila a facut posibila plata realizata de Federatia SHARE catre PFA-ul din Germania care ii aduce pe artisti la Cluj, European Event Service.

Comentarii

Amelian Pop

16.04.2015 15:38

Se puteau face multe alte lucruri cu banii aia :)

Adauga comentariu