Ce caută căţeluşa Biluţa în parcul de copii?

La Cluj-Napoca, câinii nu au ce căuta în parcurile de joacă. Nu o spun părinţii, ci o Hotărâre de Consiliu Local.

Conform prevederilor HCL nr. 354/2015-Regulamentul privind deţinerea câinilor şi accesului persoanelor însoţite de câini în municipiul Cluj-Napoca, este interzis accesul persoanelor însoţite de câini în spaţiile de joacă pentru copii şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 400 lei.

În majoritatea parcurilor există inclusiv extras din regulament şi sunt panouri care arată că este interzisă plimbarea câinilor în spaţiul respectiv.

Acest individ care şi-a scos câinele în parcul de copii este doar unul din sutele de clujeni nesimţiţi şi iresponsabili, proprietari de câini.

În luna noiembrie, poliţiştii locali s-au concentrat, timp de o săptămână, şi pe problema câinilor plimbaţi necorespunzător, iar un comunicat al primăriei anunţa triumfător că s-au acordat, într-o săptămâna, 11 amenzi în valoare totală de 550 de lei şi încă 4 persoane au primit avertisment verbal. Adică le-a zis poliţistul local "să nu se mai repete", fluturând "ameninţător" degetul arătător.

Inclusiv primarul a fost foarte vehement, în toamnă:

"Nu e în regulă ca mămicile, părinţii, să nu îşi poată duce copiii să se joace acolo. De aceea, Poliţia Locală are mandat foarte ferm. Am trecut de la faza în care am somat, i-am luat politicos, le-am spus, i-am informat. Acum vom trece riguros la amenzi. Dacă veţi fi prins cu câinele, încălcând legea, în parc, unde nu aveţi voie, amendă", a promis primarul Emil Boc, în cadrul unei emisiuni radio.

Culmea este că, la ora 17.30, chiar vizavi de Parcul Primăverii, unde a fost surprins individul, chiar era o maşină a Poliţiei Locale.

Iar angajatului Luca Prest îi amintim că nu e pe şantier, ci într-un parc destinat copiilor, nu câinilor.

Daca surprindeti caini in parcurile pentru copii, nu va sfiiti sa sunati la Politia Locala - 0264598784.

Adauga comentariu