Ce averi au clujenii din fruntea Ministerului Transporturilor

Ioan Rus, ministru al Tansporturilor, si Mircea Jorj, secretar general, sunt clujenii care iau cele mai importante decizii in acest minister. Averile celor doi nu sunt deloc de neglijat. Veniturile ministrului Transporturilor au ajuns, anul trecut, la un milion de lei, obtinute de la firmele pe care le controleaza. Omul lui de incredere, Mircea Jorj, este un iubitor al artei, detinand lucrari in valoare de 20.000 de euro.

Ioan Rus, ministru al Transporturilor,  detine o casa in Cluj-Napoca construita in 2009 impreuna cu sotia lui, dar si trei terenuri. Rus a castigat, in 2013, peste 100.000 de lei pentru functiile de administrator la cele doua societati pe care le controleaza: RMB Inter-Auto SRL si Autosicron SRL. De la RMB Inter-Auto SRL, Rus a incasat 540.000 de lei, iar de la Autosincron SRL, suma de 530.000 de lei.

Tot anul trecut, Rus a incasat divdende in valoare de aproape 900.000 de lei de la Autosincron SRL. De la Unicredit Tiriac Bank, valoarea dividendelor a fost de zero lei.

Cat priveste activitatea didactica de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Ioan Rus si-a luat concediu fara salariu inca din 2012.

Ministrul Transporturilor detine si depozite bancare si conturi in banci, alaturi de fonduri de investitii. Valoarea lor cumulata depaseste peste un milion de lei, 200.000 de euro si 100.000 de dolari.

Rus mai detine actiuni la Unicredit Tiriac Bank in valoare de peste 65.000 de lei si la SC Autosincron SRL, unde este asociat unic, are actiuni in valoare de peste 370.000 de lei. De asemenea, el a acordat un imprumut de aproape 2,5 milioane de lei unei societati comerciale.

Mircea Jorj, secretar general in cadrul Ministerului Transporturilor, a incasat anul trecut de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici din Romania, unde a fost vicepresedinte, un venit de aproape 70.000 de lei. Salariul anual de la ANFPR a ajuns la 59.942 de lei, la care s-a adaugat norma de hrana de 8.640 de lei.

Jorj a cumparat, anul acesta, un teren intravilan de 1.430 de metri patrati in Valea Ierii, impreuna cu iubita lui, Elena Laura Oltean.  El mai are inca doua terenuri intravilane in Cluj-Napoca, dar si un apartament in oras si un duplex in Floresti. Secretarul general al Ministerului Transporturilor conduce un autoturism Ford Kuga si o motocicleta BMW F 650. De asemenea, el detine obiecte de arta in valoare de 20.000 de euro.

Jurnalista Dana Berinde este si ea angajata la Ministerul Transporturilor, fiind consiliera personala a ministrului Ioan Rus. Clujeanca nu s-a depus, inca, declaratia de avere pe site-ul oficial al ministerului.

Comentarii

Radu

06.08.2014 10:57

Iata de unde-si ia politrucul Jorj banii: Agentia Nationala a Functionarilor Publici din Romania. Ceva pe munca serioasa si neplasat politic a facut in viata asta?

Adauga comentariu