Ce avere are clujeanul Adrian Oros, ministrul Agriculturii. La mai bine de o lună de la învestire și-a publicat declarația de avere

La începutul lunii decembrie, la mai bine de o lună de la învestirea Guvernului Orban, mulți miniștri, în frunte cu însuși premierul, nu își publicaseră declarațiile de avere. Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Justiției Cătălin Predoiu, ministrul Economiei Virgil Popescu, ministrul Agriculturii Adrian Oros, ministrul Mediului Costel Alexe, ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, ministrul Sănătății Victor Costache, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe și ministrul Muncii Violeta Alexandru nu își publicaseră declarațiile de avere și de interese.

Doar șase miniștri au fost transparenți și și-au publicat declarațiile la acea dată: ministrul Finanțelor Florin Cîțu, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ministrul MApN Nicolae Ciucă, ministrul Dezvoltării Ion Ștefan, ministrul Educației Monica Anisie.

Abia acum, clujeanul Adrian Oros și-a publicat declarația de avere și declarația de interese.

Adrian Oros are două terenuri: unul intravilan în Florești (1700 mp) și unul agricol în Jucu (4100 mp). La capitolul imobile, liberalul clujean are un apartament de 71 mp în Cluj-Napoca, unul de 51 mp în Florești și o casă de 280 mp tot în Florești. Mai are un autoturism BMW, an fabricație 2009, dobândit prin cumpărare și o Skoda, an fabricație 2018, cumpărată în leasing.

Potrivit declarației de avere, nu are bani în bancă, bijuterii sau obiecte de artă. Are însă un credit de 100.000 euro, contractat în 2008 și scadent în 2033.

La capitolul venituri, a declarat o indemnizație de la Camera Deputaților în valoare de 125.376 lei și u salariu de 135.727 lei de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj unde este profesor universitar. A mai câștigat aproximativ 13.000 lei din funcția de președinte al Colegiului Medicilor Veterinari Cluj și 12.000 lei din indemnizația de vicepreședinte al Colegiului Medicilor Veterinari.

Adauga comentariu