Ce are de gând Primăria să facă cu Parcul Feroviarilor după ce îl preia, oficial, de la Ministerul Transporturilor

În urmă cu câteva zile, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care Parcul Feroviarilor va trece în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca. Această decizie vine la aproape zece ani de la primele demersuri ale unui investitor privat de a moderniza parcul și la trei ani de la solicitările administrației publice locale de a transfera parcul de la Ministerul Transporturilor la Primărie.

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat, marți dimineața, la un post de radio local, că Parcul Feroviarilor va rămâne parc și nu îi va fi schimbată destinația.

„În sfârșit, după aproape trei ani de solicitări, Parcul Feroviarilor a revenit la municipiu, așa cum era normal. Parcul Feroviarilor va rămâne parc, nu se vor face construcții, nu se vor blocuri, nu se vor face case. Acolo va fi un concurs de soluții și ne va spune ce anume să facem. Noi, în prima fază, vrem să facem o igienizare, să curățăm toată zona, să îl putem reda publicului, urmând ca concursul de soluții să ne spună concret ce putem face acolo”, a spus Tarcea.

Deocamdată, parcul nu a trecut oficial în proprietatea Primăriei. Urmează ca în perioada următoare să fie semnate documentele.  

„În termen de 30 de zile trebuie făcut procesul de predare primire. Acum, avem dispoziția, dar nu avem posesia”, a precizat viceprimarul.

Chiar dacă Primăria și-ar dori să schimbe destinația parcului acest lucru nu va fi posibil deoarece în „Hotărârea de Guvern scrie negru pe alb că parcul este predat doar cu condiția să rămână parc.

"Se aprobă transmiterea unui teren, aferent „Parcului Feroviarilor”, situat în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate "C.F.R." -S.A. în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în vederea includerii în programul de reabilitare şi modernizare, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional în bun de interes public local.
(2) În cazul în care nu se respectă destinaţia acestuia, de parc, imobilul transmis potrivit alin. (1), revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată în Hotărârea de Guvern.

În prezent, Parcul Feroviarilor este în paragină, este un cuib de boschetari, plin cu fecale și gunoaie.

Comentarii

razvan

04.07.2017 18:43

Om trai si om vedea

Codruta

04.07.2017 21:51

O primarie desteapta ar face din acest loc cel mai misto parc de animale din Cluj, un loc in care oameni si animale sa petreaca frum os. Are toate atuurile, vegetatie, apa, spatiou. Trebuie doar ca oameni deschisi la minte sa arate ca oamenii si animalele poat avea spatii comune. E trist sa vezi cum oamenii cu animalele lor stau in tarcuri, e vremea ca sa aratam ca animalele de companie nu sunt altceva decat patrteneri si ca viata e mai frumoasa alaturi de necuvantatoare.

lili

05.07.2017 06:50

Acest parc ar trebui sa fie al copiilor! 

Atti

06.07.2017 08:43

Ar fi ideal pentru un Aqua Park. 

Adrian Negura

07.07.2017 21:37

ce frumos ar fi păstrată zona verde și ar merge în același timp aici un AQUA PARK în genul DIVERTILAND, Clujul mereu da lecții tuturor prin cele mai frumoase locuri și lucruri construite, și nu un Aqua Park oarecare ba din contra Cel Mai Mare AquaPark Din România

Adauga comentariu